Tradiční bítešské hody

HODY 2023

HODY 2023 POHLEDEM STÁRKOVSKÉHO PÁRU

stárkovský pár_detail_uprTak, a je po hodech! Po hodech, na které nikdy nezapomeneme.

Když se ohlédneme na začátek prázdnin a na první nácvik s chasou, zdá se nám to jako včera. A že jsme toho od té doby hodně stihli!

Společně strávené dny, večery, nově vzniklá přátelství, báječná atmosféra a nespočet krásných zážitků. Hodový týden byl úžasným zakončením naší několikaměsíční přípravy. A počasí? Azuro obloha nejen na hody, ale i na všechny prázdninové akce. Déšť na kácení máje pro nás byl upozorněním, že na hodový víkend jsme si, i přes propocené košile, lepší počasí nemohli přát.

Rádi bychom poděkovali všem, kteří s námi ne vždy jednoduchou hodovou cestou šli a pomáhali nám. V první řadě je to naše chasa. Díky, že jste chodili na nácviky, za pomoc, a že i v takovém počtu (bylo nás rekordních 76) jsme všechno společně zvládli.

Děkujeme i rodičům, že své děti po celou dobu podporovali. Dále děkujeme rychtářům Martině a Milanovi a konšelům za čas, který nám věnovali, za veškerou pomoc a podporu.

Velké díky patří otci Milanu Vavrovi, dále vedení Města Velké Bíteše, Klubu kultury, zvláště paní Kotačkové za její obětavost a perfektní spolupráci, Technickým službám, TJ Spartaku, všem sponzorům a spoluorganizátorům. Závěrem děkujeme vám všem, že jste se na nás přišli podívat a prožili s námi letošní hody.
Tak zase za rok!

Hlavní stárkovský pár Barbora Smutná a Vojtěch Pospíšil

 

Foto: Tomáš Škoda

Více fotografií najdete v naší FOTOGALERII

Hlavní stárkovský a rychtářský pár

Starostka města Markéta Lavická vám v následujícím facebookovém videu představí hlavní stárky a rychtářský pár pro letošní hody:

https://fb.watch/lyeef27nab/

 

 

SETKÁNÍ NA PODHORÁCKU - folklorní festival

Setkání na_Podhorácku_obrázekV rámci TRADIČNÍCH BÍTEŠSKÝCH HODŮ 2023 se i letos (jako každý rok) uskuteční folklorní festival SETKÁNÍ NA PODHORÁCKU

Již XXI. ročník přehlídky folklorních souborů a skupit z Podhorácka a sousedních regionů se bude konat

v sobotu 9. září 2023 ve 13.30 hod na hlavním hodovém pódiu na Masarykově náměstí ve Velké Bíteši.

Vystoupí zde Národopisný soubor Bítešan, skupiny dětí, mládeže a dospělých z Velké Bíteše, dětský soubor Vlkováček z Vlkova, Národopisný soubor Vrčka ze Šlapanic u Brna, Kalamajka, folklorní soubor z Havlíčkova Brodu.

Setkání na Podhorácku program