Tradiční bítešské hody

Hody 2021

HODY PO HODECH

IMG 1730-16602-800-600-80Všechno to začalo již v roce 2019, kdy jsme se s předchozím hlavním stárkem Pepíkem Vlčkem domluvili, že příští hody si vezmeme na starost my. Tehdy jsme ještě netušili, co všechno lze vyrobit v čínských laboratořích, a že takový dáreček nám trochu změní představu o hodech 2020. Po první vlně koronaviru se zdálo, že je vše v pořádku, ale hygienická opatření tehdy stále nedovolovala shromažďování většího počtu lidí. Proto jsme se na začátku léta 2020 potkali s minulými hlavními stárky, abychom se poradili, jestli má smysl s chasou tancovat nebo ne. Nakonec jsme se všichni shodli, že pokud to bude jen trochu možné, rádi bychom alespoň zatancovali Českou a Moravskou besedu, aby se tradice bítešských hodů a hlavně tradice chasy úplně nepřetrhla. To se nám nakonec podařilo ve spolupráci s ICaKK u kulturního domu.

TRADIČNÍ BÍTEŠSKÉ HODY TAK TROCHU JINAK

IMG 1924-16618-800-600-80Hodové veselí máme za sebou a pomalu můžeme hodnotit klady i zápory této největší akce v našem regionu. V loňském roce bohužel za hygienických podmínek daných vládou nebylo možné oslavy uskutečnit, ale na rozdíl od spousty velkých akcí jsme s vedením města a chasou v letošním roce hledali možnosti, jak Tradiční bítešské hody uskutečnit.

Tradiční bítešské hody objektivem Tomáše Škody

IMG 0851Tomáš Škoda
Je mladý tvůrčí fotograf žijící v Brně, kde pracoval na plný úvazek jako fotoreportér v Brněnském deníku Rovnost po dobu dvou let. Koncem roku 2010 se rozhodl že opustí redakci a bude na VOLNÉ noze. Díky kontaktům s editory z mnohých redakcí externě spolupracuje nebo již spolupracoval s více jak deseti médii. Mezitím byl přijat na Slezskou univerzitu v Opavě na obor Institut Tvůrčí Fotografie. Ke každému focení, ať už se jedná o portréty, reportáže (svatby, konference atd.) nebo produktovou fotografii se snaží přistupovat maximálně kreativně a neotřele.

Tradiční bítešské hody objektivem Otty Hasoně

DSC 9219Otta Hasoň
Ryzí Bítešák, IT specialista První brněnské strojírny ve Velké Bíteši, hudební pedagog, muzikant, předseda Bítešského hudebního půlkruhu, fotograf, redaktor ale zejména člověk s velkým srdcem, zejména pak zodpovědností a vstřícností, který je nezištně nápomocen městu i lidem okolo sebe.