DANIEL HŮLKA VE VELKÉ BÍTEŠI

8.12.2023

Hůlka silvaVe středu 6. prosince 2023 se v kulturním domě ve Velké Bíteši uskutečnil vánoční koncert českého operního a muzikálového zpěváka Daniela Hůlky. Jako hudební doprovod si s sebou přivezl „malou kapelu", a to zpěváka, skladatele, klávesistu a kytaristu Jiřího Březíka a zpěvačku Veroniku Savincovou.

Zazněly zde muzikálové hity z Draculy nebo Bídníků od skladatelů Karla Svobody a texty Zdeňka Borovce, Ráj, Déšť, vůz a pláč, ale také duety nebo vlastní písně skladatele Jiřího Březíka v jeho podání. Celý koncert se nesl v příjemném a milém duchu, prokládaný milým vyprávěním a v kombinaci s Jiřím Březíkem došlo i na mnoho vtipných momentů a komentářů.

Hůlka soloDanův nezaměnitelný a jedinečný hlas byl úžasný, stejně tak i hlas zpěvačky Veroniky. Společně s Danem si publikum na závěr zazpívalo také známou lidovou píseň Ach synku, synku. Byl to nádherný koncert s příjemnými a milými lidmi.

Poděkování patří nejen těmto umělcům, zvukaři Aloisi Špačkovi za bezchybné ozvučení, ale i všem, kteří v tomto předvánočním čase přišli.

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury

Foto: Silvie Kotačková