LETOŠNÍ HODY JSOU ZA NÁMI

24.9.2019

DSC 8917Konečně si můžeme říct, že je všechno za námi s úspěšným koncem a jak se v Bíteši říká, po hodech následují už jen Vánoce. Rádi bychom vyjádřili poděkování celé naší chase, která nás i v těch nejtěžších chvílích podržela a společně nám svou pílí přes celé léto dokázala, že dokáže být jeden tým při přípravě největší slavnosti roku. Utvořili jste pro nás úžasné chvíle i přes opravdu početnou základnu.

Velké poděkování patří i našim konšelům manželům Pelánkovým, Chadimovým a Šmídkovým, kteří se svých funkcí zhostili velice zdárně a vrhli se do nich po hlavě. Tím nám vytvořili příjemnou atmosféru a obrovskou oporu rychtáři a rychtářce.
Hodně diskutované téma pro všechny byl náš hodový písař Pavel „Mates" Matoušek, který se do své pozice po několika letech navrátil a vedl si opravdu výborně, a proto i jemu patří velký dík.
Nesmíme zapomenout na aktéry, bez kterých si hody ani nelze představit, a to jsou hodoví policajti, hodoví cigáni a kat. Prostě táborníci z Prosatína, kteří dokázali udělat náš hodový program neodmyslitelně zábavný.
Poděkování patří i lidem, kteří mají k hodům velice blízko a napomohli nám svými zkušenostmi i v samotné přípravě celých hodů, a to je Zdeněk Řezáč, Vladimír Žák, Jiří Dohnal a Martin Šmídek. Poděkování přichází i bývalým stárkům, kteří nás navštívili při setkání pod májí v hodový čtvrtek.
Musíme poděkovat i lidem z technického a organizátorského zázemí, a tím je pan Ing. Pavel Gaizura a Jan Hotárek z Technických služeb a řediteli Klubu kultury Ing. Josefu Jelínkovi a zaměstnancům KK Silvě Kotačkové a Janě Mézesové a samozřejmě i podpoře Města Velká Bíteš.
Dále bychom chtěli poděkovat a vyzdvihnout pana Jana Pavlíčka, který svojí prací vytvořil u kaple sv. Antonína kouzelné místo pro odpočinek, zázemí pro budoucí generace a místo, kde jsme mohli nafotit a natočit naši hodovou pozvánku, protože tato část k Bíteši neodmyslitelně patří.
Obrovské díky patří opravdu všem, kteří přiložili ruku k dílu byť při přípravách, tak i při samotných hodech, a děkujeme, že jste toho byli součástí a udělali pro nás hody nezapomenutelnými.
V neposlední řadě bychom strašně moc rádi poděkovali našim rodinám, příbuzným a přátelům za velikou trpělivost a pomoc při přípravě hodů.
TAKŽE JEŠTĚ JEDNOU OBROVSKÉ DÍKY.

Pepa Vlček, Aneta Prokešová a manželé Špačkovi – hl. stárek a stárková, rychtářský pár