ZDENĚK TROŠKA A SIMONA KLÍMOVÁ NAVŠTÍVILI VELKOU BÍTEŠ

21.5.2018

DSC 4979Ve středu 16. května navštívil Velkou Bíteš známý český režisér Zdeněk Troška. Společně se zpěvačkou a kytaristkou Simonou Klímovou vystoupili v kulturním domě se zábavným pořadem „Úsměvy Zdeňka Trošky s písničkami Simony Klímové".

Pořad byl koncipován do dvou bloků, každý v délce asi 60min, s přestávkou, během které měli diváci možnost napsat na lístečky dotazy směřované k oběma aktérům. Po celý večer vládl v sále se Zdeňkem Troškou vtip, humor, ale i nadsázka. Jeho milé vyprávění, veselé zážitky z mládí, o filmech, o jídle, dobrotách, dietách, ale i sportu vykouzlili úsměv na tváři každému z přítomných. Vše bylo doplněné a proložené skvělými písněmi Simony Klímové. Upravená píseň Simony „Včera neděle byla" s dodatkem „s trenkami" a „bez trenek" nenechalo nikoho v klidu a zpívalo celé publikum.

Po malé přestávce, ve druhé části odpovídal Zdeněk Troška na zvídavé otázky publika. Diváci se mimo jiné dozvěděli, že p. Troška „jede na sluneční baterky" a má rád léto, zimu nesnáší, je ranní ptáče a má moc rád filmy pro pamětníky. Nakonec se zavzpomínalo i na úžasnou Helenku Růžičkovou.
A jelikož pan Troška slaví v těchto dnech narozeniny, připravili mu pořadatelé společně se všemi diváky velké „malé překvapení", když mu na konci jeho vystoupení poděkovali a pogratulovali zpívaným přáním ve stoje. Potěšila ho také dvanáctikilová kýta,kytice i malé dárkové drobnosti. Protože on sám řekl v průběhu vystoupení, že si přeje hlavně zdraví, připojujeme se se stejným přáním ještě jednou i my.

O přestávce si mohli přítomní zakoupit dva díly kuchařky pana Trošky s názvem „NEBE V HUBĚ" nebo CD Simony Klímové.

Po skončení pořadu byla autogramiáda s umělci a své zakoupené knihy si mohli přítomní nechat podepsat nebo se vyfotografovat a mít tak milou vzpomínku na úžasný a skvělý pořad.

Klub kultury, Velká Bíteš