VYŠLO 3. ČÍSLO TURISTICKÝCH NOVIN KORUNY VYSOČINY

9.3.2017

koruna-vysociny-3-vydaniOd 9. března 2017 je k dispozici v elektronické verzi a od 21. března i tiskem 3. číslo Turistických novin Koruny Vysočiny. Jarní vydání navazuje na předchozí 2 čísla roku 2016 a pro letošek je prvním ze 3 plánovaných. Zaměřuje se proto na kratší období roku – pouze na jarní měsíce mezi březnem a červnem, a i tentokrát soustředěně prezentuje nabídku 7 regionů Bítešska, Bystřicka, Nedvědicka, Novoměstska, Tišnovska, Velkomeziříčska a Žďárska formou informací a tipů k návštěvě destinace a jejích zážitků.

Jarní číslo Turistických novin Koruny Vysočiny v novinovém formátu se na 12 stranách zaměřuje na nabídku související s jarními měsíci. To charakterizuje v našem regionu především probouzející se příroda, a také množství kulturních a společenských akcí. Obě témata prolínají jak nabídku jednotlivých regionů, tak především samostatné stránky. Inspiraci k výletům a sportu v jarní přírodě na stranách Jaro a Sport doplňuje přehled Jarních turistických pochodů, které mají svou nezaměnitelnou atmosféru setkání turistických nadšenců napříč všemi generacemi. Zatímco pro náruživé cyklisty se od 1. 4. opětovně spouští už III. ročník individuální soutěže Vrchařská koruna Vysočiny, o které rovněž informujeme.

Zvláštní akcent letošního roku na památky a příběhy českého baroka se zrcadlí i ve zvýšeném množství stran novin, které se věnují kulturním akcím v regionu, kde je z čeho vybírat od folklóru, přes moderní zábavu, až po klasickou hudbu a filozofii. Kulturní váhu roku 2017 pak zesiluje i 340. výročí narození geniálního architekta J.B. Santiniho-Aichla. Jeho nezaměnitelná stopa ve světě architektury má jedno svých vrcholných ohnisek i v našem regionu Žďárska, a proto i jeho dědictví věnujeme zvláštní stranu novin jako pobídku k návštěvě míst spojených s jeho architekturou.

Na poslední straně se pak nalézá přehledný kalendář nejvýznamnějších akcí v destinaci v dubnu, květnu a červnu. A samozřejmě v novinách dostali svůj prostor i partneři z podnikatelské sféry k prezentaci své nabídky služeb a zážitků. Zvláštní pozornost v letošních 3 číslech novin pak budeme věnovat i regionálním výrobcům a jejich produktům. V jarním čísle jich naleznete prvních 12.

Turistické noviny v tištěné podobě jsou distribuovány zdarma prostřednictvím sítě informačních center, recepcí ubytovacích zařízení a u dalších partnerů v celém regionu destinace i v jejím blízkém okolí ve směru do kraje Jihomoravského i Pardubického, a dále do metropolitních měst. Zároveň jsou k dispozici v elektronické podobě na odkazu http://www.bitessko.com/online/KV-2017-01/ a ke stažení ve formátu pdf na portálech zapojených měst.

V Bystřici nad Pernštejnem, 9. 3. 2017

Prolistovat 3. číslo on-line

Turistické noviny jsou rovněž k dostání zdarma na Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí 5 ve Velké Bíteši.