Rok 2019 v Seniorklubu

Zase je za námi další rok a je čas na bilancování. Scházíme se každou třetí středu v měsíci v přísálí kulturního domu. Lednová schůzka již tradičně patří starostovi města. Na dalších schůzkách nás navštívil - kronikář města Ing. Alois Koukola Csc , povídali jsme si o historii města a jeho regionu. Také nám promítl video z evropské soutěže o vesnici roku, kterou vyhrála obec Heřmanov, prohlédli jsme si také jednu z kronik města.

Dalšími našimi hosty byli JUDr. Alena Malá, která nás seznámila s některými právními úkony, např. jak sepsat závěť anebo darovat majetek. Paní místostarostka nás navštívila ještě jednou s jednatelem Ing. Pavlem Gaizurou. Seznámili nás s provozem Seniortaxi ve městě. V dubnu nás navštívila ředitelka ZŠ Mgr. Věra Kroutilová, se kterou jsme si povídali o škole a probíhající rekonstrukci. Paní ředitelka nás pozvala na prohlídku školy po jejím dokončení. Její pozvání nás potěšilo a v listopadu jsme si školu prohlédli. Také jsme navštívili Austrálii s Boženou Porupkovou, díky jejím vzpomínkám a videa z dovolené. Tradičně jsme navštívili myslivce, opékali špekáčky a povídali o přírodě. Na dalším setkání jsme řešili kvíz od Ing. Karla Smolíka anebo prohlíželi staré fotografie a hádali, kdo je to. V listopadu nám předvedli svoje umění děti se ZUŠ Velká Bíteš pod vedením Františka Kratochvíla. Vystoupilo asi 50 dětí a bylo to úžasné. V prosinci nám velice pěkně zahrála houslová muzika Bítešan. Několikrát jsme byli plavat ve Wellness Kuřim. Byli jsme na výstavě kamélií na zámku Rájec-Jestřebí, prohlédli jsme si Litovel s průvodcem, Mladečské jeskyně, muzeum kočárů Čechy pod Kosířem. Na dalším zájezdě jsme navštívili muzeum veteránů v Bítově, prohlédli si hrad a projeli lodí po Vranovské přehradě. Dále jsme navštívili zámek ve Slavkově u Brna, navštívili bylinný ráj Sonnentor a Templářské sklepy v Čejkovicích a v prosinci jsme byli na exkurzi v Lacrum Velké Meziříčí a na zámku na výstavě betlémů. Dále jezdíme na výlety na kolech a každé pondělí na vycházky po okolí. Letos jsme nachodili 260 km.

Senioři, kdo se k nám chcete přidat, můžete přijít na kteroukoliv akci, nemusíte se přihlašovat ani nic platit. Můžete přijít 22. ledna na setkání se starostou města Ing. Milanem Vlčkem.
Tohle vše by nebylo možné bez podpory Městského úřadu ve Velké Bíteši, za to jim patří náš velký dík. Naše poděkování patří také pracovníkům Informačního centra, Klubu kultury a kulturního domu. Také všem, co přijali naše pozvání a věnovali nám svůj čas. Dále také Ing. řediteli BDS a jeho zaměstnancům.
Přejeme všem občanům města zdraví, pohodu a úspěšný rok 2020.

Jana Požárová, za Seniorklub

Litovel copy

sklárna Světlá_nad_SázavouSeniorklub -_Mgr._Věra_Krotilová__ředitelka_ZŠ

Kutiny _brod

Bítov

kolem Bíteše