Stále bez bodu

logo-spartakus-webSobota 3. října 2020

HC Spartak Velká Bíteš – Moravskobudějovický HOKEJ 3 : 6

 Hostující mužstvo mělo velké problémy před letošní sezónou. Druhou ligu muselo vrátit do Znojma, přihlásili se do krajské ligy a následně jednatel Vybíral ukončil činnost svou i oddílu. Byl založen nový oddíl s novým názvem a účast v krajské lize zůstala. Podařilo se jim složit kvalitní mužstvo, kde prim hrají bývalí znojemští hráči, kteří poznávali hokej i v zahraničí.

Utkání začínáme opět na čtyři útoky a věříme, že se někteří noví hráči „chytnou". Ale hned v první minutě dostáváme branku. Co je platné, že si vytváříme šance, když je neproměňujeme. I konstrukce branky je naším nepřítelem. A tak třetina končí 0:1.

Do druhé třetiny se jde se změnami. Do akce jde Petrčka začíná se hrát na čtyři beky, stažen je Odvářka, Vlček jde do útoku s Dupljakem a Petrčkou a další dva útoky tvoří Florek, Šidák M., Bednář, Račický, Biolek a Vaverka. Hra se lepší, ale co naplat ve 22. minutě dostáváme druhý gól a v 30. další. Konečně ve 34. minutě snižujeme Bednářem. Máme samostatné nájezdy (Račický, Bednář), dvakrát opět zvoní branková konstrukce, ale nic. Když ve 36. minutě dostáváme lacinou branku z úhlu, tak utkání po dvou třetinách je 1 : 4.

Do třetí třetiny vlítneme s velkým nasazením a snižujeme. Nasazení je velké, ale někdy na úkor hokejovosti a u soupeře je tomu naopak. Škoda, že Štěpánkovi, který má výborné ruce a umí udržet puk prý" nešli nohy" a tak zůstal sedět. Vlček je přece jenom obránce a tak s druhým novicem Dupljakem byl výborně hrající Petrčka částečně odříznut. V 44. minutě se konečně zadaří Račickému snížit. Částečná naděje je však ukončena v 58. minutě. My v téže minutě uspějeme opět Bednářem, aby hosté 15 vteřin před koncem při hře bez našeho brankáře ukončili skóre utkání na 3: 6. Naše nasazení v utkání je dobré ale hokejově ještě nic
moc. Jak v rychlosti při bránění, tak v hokejovém projevu v útoku. Čeká nás ještě hodně práce. Po x letech se z pracovního pobytu v zahraničí vrátil Filip Žalud a chtěl by se pokusit o restart. Tak uvidíme.

Příští dvě kola hrajeme venku a to v Uherském Ostrohu a v Uherském Hradišti. Na obou stadionech „probíhá" utkání podobně jak letošní duel v Uherském Brodě. Bude to těžké. Snad už se uzdraví Grmela s Vojáčkem a Pospíšilem a Štěpánkovi „zlehknou" nohy.

Doma hrajeme 24. října s Kroměříží a potom ve středu 28. října derby s Rosicemi (na jejich žádost bylo vyměněno pořadatelství). Přáním nás všech je, aby v té době už byl zrušen „nouzový stav" a hrálo se (jako divadla v nouzovém stavu) před diváky. Buďme optimisté a věřme, že i naše hokejové výsledky se zlepší.

Branky domácích: 33:35 Bednář, 44:03 Račický (Novák Jiří), 57:40 Bednář (Florek)

Sestava: Alexa (Bartošek)
Šidák Adam – Dittrich, Novák Jiří – Odvářka, Grman – Vlček,
Štěpánek, Florek, Vaverka, Dupljaku, Šidák Matěj, Račický, Bednář, Karásek,
Jarolím, Ondráček, Biolek, Petrčka.