První tři kola

logo-spartakus-webÚterý 29. září 2020

Ročník 2020/2021 Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína má odehrané 3. kolo. V soutěži je 12 mužstev (letos bez Uničova a Březiny). Nováčkem je oddíl Moravských Budějovic, který nahradil postoupivší Velké Meziříčí.

Letošní model soutěže vynechal vložená čtvrteční kola a hraje se pouze ve státní svátky 28. září, 28. října a 17. listopadu. Základní část soutěže končí 7. února 2021.

Tradiční osmičlenné PLAY OFF startuje 12. února 2021 a nově budou všechna čtvrtfinálová, semifinálová a finálová utkání hrát na tři vítězná utkání. Pouze o třetí místo se hraje na dvě vítězství. Opět také platí finanční bonus pro tři nejlepší mužstva (30, 20 a 10 000 Kč). Soutěž končí 21. března 2021 a vítěz má právo účasti v kvalifikaci o 2. ligu.

V našem hokejovém oddíle v kategorii dospělých došlo k určitým změnám. „B" mužstvo ukončilo závodní činnost a bude hrát pouze amatérskou soutěž. V „A" mužstvu skončil dlouholetou trenérskou činnost pan Pirochta a na funkci hospodáře ukončil svou, také dlouholetou činnost pan Jan Procházka. Oběma patří velké poděkování za letitou obětavou práci pro náš oddíl.

Hráčský kádr zůstal v celku zachován. Pouze hráč Rosendorf odešel do Boskovic. Nově byli zaregistrováni mladí hráči z Březiny, kteří projevili zájem hrát u nás a to Vlček, Jarolím, Ondráček a Dupljaku. Z Vel. Meziříčí hráč Karásek a z béčka Budín, Rozmahel a Odvářka. V přípravě se zranil hráč Trnka a už má po operaci kolene a dlouhodobě nebude k dispozici a navrátilec Vojáček si naštípl palec na ruce, ale jeho absence nebude dlouhá. Také bratři Touškové se zápasově přidají až od listopadu.

Mužstvo je vedeno novými trenéry. Pan Stráník a pan Petrčka začínají svoji trenérskou kariéru. Ještě si však musí vyřídit administrativní záležitosti. Věřme, že jejich rozjezd bude úspěšný.

1. Kolo – utkání v Boskovicích bylo odloženo pro onemocnění domácích hráčů

2. Kolo:
HC Spartak Velká Bíteš – HC Lvi Břeclav 3 : 6 (1:1)(0:3)(2:2)
Sestava: Alexa(Bartošek), Novák Jiří, Odvářka, Šidák Adam, Dittrich, Grman, Groma,
Grmela, Šidák Matěj, Ondráček, Štěpánek, Dupljaku, Račický, Jarolím, Florek,Bednář, Vaverka, Budín, Vlček,
Branky: 7:18 Dupljaku (Račický), 46:08 Vlček (Račický), 56:04 Florek

Jelikož přípravné období bylo velmi krátké, tak do prvního mistrovského utkání
nastupujeme se všemi připravenými hráči (pouze Karásek zapomněl registračku) a to na
čtyři útoky. První třetina byla vyrovnaná a končí 1:1 kdy my jsme měli víc vyložených
šancí. Od druhé třetiny se projevuje větší rozehranost soupeře a ten během čtyřech
minut nám dává tři branky. Naše sestava se redukuje na tři útoky (mimo zůstávají
zraněný Grmela a Odvářka, Ondráček, Vlček). Naše hra se zlepšuje, ale v náporu
dokážeme vsítit jen jednu branku i když šancí bylo několik. Soupeř kontruje a do konce
utkání padá na každé straně po jedné brance a utkání končí dá se říci zaslouženým
vítězstvím hostujícího mužstva. Po šesté brance došlo ke střídání brankářů a Bartošek již
do konce udržel čisté konto.

3. Kolo:
HC Spartak Uherský Brod – HC Spartak Velká Bíteš 3 : 2 (1:0)(2:1)(0:1)
Sestava: Bartošek (Stráník), Šidák Adam, Dittrich, Novák Jiří, Grman, Vlček, Odvářka,
Račický, Dupljaku, Štěpánek, Šidák Matěj, Florek, Bednář, Ondráček, Vaverka, Jarolím, Petrčka, Biolek, Karásek,
Branky: 35:20 Bednář (Šidák M., Florek), 50:44 Štěpánek

K utkání odjíždíme bez Alexy, Grmely a Gromy ale už s Biolkem. Domácí první dvě kola byli neúspěšní a tak tento zápas byl pro ně důležitý a asi o jeho důležitosti „informovali" i rozhodčí. Začínáme opět na čtyři útoky a hra je vyrovnaná, ale třetina končí pro nás jednobrankovou prohrou ač herně jsme zanechali dobrý dojem. Ve druhé také začínáme dobře, avšak ve 24. minutě necháváme dvakrát po pravé straně ujet křídla domácích a po jejich nahrávkách dostáváme dvě branky. Sestava se opět redukuje na tři útoky a v zápase začínáme mít převahu. Domácí brankář se překonává často s velkou porcí štěstí. Ještě nutno podotknout, že když naše převaha byla dlouhodobější dochází k našemu vylučování za banální přestupky a zákroky domácích zůstávají bez odezvy. Ve třetí třetině korigujeme na rozdíl jedné branky, ale domácí i rozhodčí se štěstím jednobrankové vítězství udrží. Náš výkon je pro další utkání nadějí.

V sobotu 3. října 2020 v 17 hodin doma Moravské Budějovice.