V posledním domácím zápase sezóny 2019 – 2020 vítězíme

logo-spartakus-webSobota 15. února 2020

HC Spartak Velká Bíteš – HOKEJ Uherský Ostroh 5 : 4

Problémy letošní sezóny pokračují. Utkání se pro nemoc nebo zranění nemohlo zúčastnit 11 hráčů. Když nakonec přijel předem omluvený Pospíšil, tak zápas mohl být zahájen (10 hráčů v poli + 1 brankář). Hosté přijeli s kompletními třemi pětkami a také šli v zápase do vedení a pro nás to nevypadalo dobře. Ale Alexa opět „úřadoval" a my jsme se dostali do hry a u našich hráčů se začala projevovat větší hokejová vyzrálost.

Třetina končí za nerozhodného stavu 1 : 1. Druhou vyhráváme na počet brankových šancí „pouze" 3 : 0. Když ve třetí přidáváme další branku a Alexa chytá stále skvěle, zdá se být zápas rozhodnut. Ale ouha. Do tohoto stavu a v tak malém počtu hráčů jsme zdárně uhráli 5 oslabení, ale únava se začíná projevovat. Hosté během tří minut snižují na rozdíl jednoho gólu a poslední pětiminutovka je infarktová, ale vítězství udržíme. Toto utkání (jakož i ostatní tohoto kola) řídí 4 rozhodčí, prý proto aby se to před play-off „naučili". Je však zajímavé, že jejich „výuku" platíme my (jakož i ostatní oddíly). No v hokeji se však dějí i" horší věci". Ač v malém počtu tak jsme odehráli kvalitní zápas, který s přispěním soupeře měl všechno, rychlost, nasazení, bojovnost, hokejovou kvalitu a dramatičnost až do, pro nás, vítězného konce.
Ale pro všechny různé problémy v této sezóně se zdá letošní účast v play-off pouze utopií.
Před posledním utkáním základní části v Rosicích, které musíme vyhrát, stačí Uherskému Brodu (na úkor, kterého bychom se tam mohli dostat) dva body z odloženého zápasu s Brumovem nebo v posledním kole v Blansku.
 

Sestava: Alexa (Stráník), Novák Jiří – Rosendorf, Šidák Adam – Novák Jakub
Pospíšil – Šidák Matěj – Bednář
Bustin – Florek – Kratochvíl

Branky: 09:15 Pospíšil ( Šidák M.), 22:09 Bustin (Novák Jakub), 28:02 Novák Jiří (Šidák M.,
Pospíšil), 38:15 Bednář (Rosendorf, Novák Jakub), 41:57 Šidák Adam (Novák Jakub)