Do roku 2020 vstupujeme špatnou nohou

logo-spartakus-webSobota 4. ledna 2020

HC Spartak Velká Bíteš – HC Uherské Hradiště 2 : 3

Vstup do nového roku nám nevyšel. Soupeř z Hradiště patří mezi mužstva, které jsou v tabulce za námi, ale tentokrát však byl nad naše síly. Bylo na něm vidět, že během svátků trénoval a také před zápasem se důkladně nabudil kvalitním rozcvičením. Na rozdíl od nás.

Během svátků odpočinek, před utkáním rozcvička pouze na ledě. Začátek zápasu tomu také odpovídá. Soupeř je živější, rychleji bruslí a nebýt tradičně dobrého Alexy tak by skóre vypadalo jinak. My se však v tomto zápase, kdy jsme prakticky v optimální sestavě, po jedné vydařené akci ujímáme vedení. Potom dochází z naší strany k chybám v rozehrávce a následně zbytečné vyloučení Nováka a soupeř vyrovnává. První třetinu hrajeme opravdu špatně a hosté dávají druhý gól. Do druhé třetiny (po korekturách v sestavě, kdy do prvého útoku jde Bednář, ve druhém Štěpánka nahrazuje Touška a třetí hraje ve složení Kratochvíl, Grmela, Štěpánek), vstupujeme podstatně lépe. Ale stále to není ono. Naše přesilovky jsou bezzubé a chyb se dopouštíme pořád. V této třetině se skóre nemění. Ve třetí máme z počátku smůlu při nastřelené tyčce Bednářem a při nedotažení několika pohledných akcí k vyrovnání. V 45. minutě děláme trestuhodnou chybu, kdy soupeřova útočníka necháme projet celým kluzištěm a nezabráníme mu (v poslední fázi Rosendorfem) ve vstřelení třetí branky. Potom se snažíme, soupeře přehráváme, ale víc než zkorigovat výsledek se nám nepodaří. Škoda první třetiny, kdy naší laxní hrou jsme posadili soupeře do sedla, a podle toho se také vyvíjelo celkové utkání.

Příští utkání hrajeme také doma a to 11. 1. v 17 hodin s Blanskem a ve středu 15. 1. zajíždíme k derby do Velkého Meziříčí, začátek je v 18 hodin.

Sestava: Alexa, Novák Jiří – Rosendorf, Šidák Adam – Dittrich, Trnka – Grman,
Petrčka – Šidák Matěj – Grmela
Bustin – Florek – Štěpánek
Touška Jakub – Pospíšil – Bednář (Kratochvíl)

Branky: 11:00 Bustin (Florek), 50:45 Šidák Adam (Touška Jakub, Florek)