Jako na houpačce

logo-spartakus-webV TOMTO TÝDNU BYLY SEHRÁNY DVA MISTROVSKÉ ZÁPASY.
V HODONÍNĚ PROPADÁK, DOMA PARÁDA.
 

Čtvrtek 12. prosince 2019

SHKM Hodonín – HC Spartak Velká Bíteš 9 : 3

Venkovní zápasy v pracovní dny jsou vždy problémem. Tak tomu bylo i tentokrát.

Autobusem jsme dojeli na doraz, ale i tak Rosendorf se Šidákem M. dojeli autem před a Novák Jiří po zahájení utkání. Vývoj zápasu tomu odpovídá. Během třetí minuty dostáváme dvě laciné branky. V sedmé snižujeme a vypadá to, že se dostáváme do hry. Máme několik vyložených šancí, ale ty i včetně samostatného nájezdu naší dvojice na domácího brankáře neproměňujeme. Potom přichází jedenáctá minuta a opět dva" usmolenci". Dochází k výměně brankářů. Do konce první třetiny a na začátku druhé dostáváme další dva góly. V průběhu druhé třetiny jsme lepším mužstvem, ale je neskutečné co všechno dokážeme neproměnit. Ve stejném duchu pokračuje utkání i ve třetí třetině a zápas končí naším propadákem.

Sestava: Štourač (Antonín), Rosendorf – Novák Jiří, Šidák Adam – Dittrich, Petrčka – Šidák M. –
Kratochvíl, Štěpánek – Florek – Jochman, Trnka – Grman – Michálek

Branky: 7:21 Kratochvíl (Rosendorf), 36:25 Šidák M. (Novák Jiří), 41:49 Jochman (Štěpánek)

 

Sobota 14. prosince 2019

HC Spartak Velká Bíteš – HC Spartak Uherský Brod 7 : 0

Se silným soupeřem pokračujeme v první třetině v zaběhnutém scénáři. Ve třetí minutě se ujímáme vedení a potom zahazujeme (včetně Štěpánkova trestného střílení) jednu šanci za druhou. V rychle hraném utkání má hodně šancí i soupeř. Alexa je však k nepřekonání (tady je vidět jak nám chyběl minule). Třetina končí 1:0. Od druhé třetiny dochází zázračně ke změně. Naše pohledné akce dokážeme i proměňovat. Konečně se nám daří přenést „bago" i do zápasu. V pěkném utkání, kdy prim hraje Alexa pokračujeme i ve třetí třetině. Všichni naši hráči zaslouží pochvalu. Pěti bodů v zápase dosáhl Petrčka a tři body si připsali Trnka s Matějem Šidákem. Zápas byl odehrán v adventním duchu bez vyloučení. Bylo to poslední domácí utkání v tomto roce.

Členové oddílu HC Spartak přejí svým příznivcům pěkné vánoční svátky a hodně zdraví a pohody v novém roce 2020.

Sestava: Alexa (Štourač), Rosendorf – Novák Jiří, Šidák Adam – Dittrich, Petrčka – Šidák M. –
Trnka, Bustin – Florek – Štěpánek, Grman – Novák Jakub

Branky: 2:35 Novák Jakub (Šidák M.), 24:32 Štěpánek (Dittrich), 27:10 Trnka (Šidák M., Petrčka), 28:25 Florek (Štěpánek, Petrčka), 40:27 Petrčka (Novák Jiří), 55:01 Šidák M. (Trnka, Petrčka), 56:18 Petrčka (Trnka)