Někdy i bod doma je úspěchem

logo-spartakus-web copySobota 9. listopadu 2019

HC Spartak Velká Bíteš – HC Uničov 1 : 2 pp

Ještě před týdnem jsme mysleli, že toto utkání odehrajeme v plné sestavě, ale opak byl pravdou. V Kuřimi se otevíral nový ZS a universitní mužstvo VUT tam hrálo mistrovský akademický zápas a naši hráči Vojáček a Pospíšil jsou činovníky tohoto oddílu, kteří zařizovali celý program a tak nemohli přijet. Petrčka hrál v reprezentačním výběru (i Touška) jehož zápas s osobnostmi byl součástí otevírání. Hráče Gromu jsme dovezli z Kuřimi ke druhému utkání do Bíteše. Bustin a Florek odjeli na víkend na Slovensko a tak nastoupili tři obránci v útoku a s nemocným Grmelou, který zápas odehrál se sebezapřením jsme hráli na dva centry.

Soupeř v této sezóně ještě nepoznal tříbodovou porážku. Do Bíteše přijel také v okleštěné sestavě, ale se všemi bývalými „ligisty" (Sršeň, Žajgla, Paška, Šimo, Čuřík) a s naším bývalým hráčem Adamem Drdlou. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané (díky našemu nasazení a bojovnosti) a když oba brankáři chytali výborně (obzvlášť Alexa), tak branky nepadaly. Obě mužstva si vytvořila několik vyložených šancí (soupeř o třetinu víc). Do vedení jsme šli na začátku třetí třetiny my a to Grmelou. Soupeř však šťastnou brankou stačil vyrovnat. V prodloužení byly šance na obou stranách, ale už tradičně půl minuty před jeho koncem dostáváme (po chybě) branku a utkání končí. Pro nás s jedním bodem.

Ve čtvrtek jedeme na vložené utkání do Brumova (nejvzdálenější štace) a ne všichni se mohou zúčastnit.

V sobotu, kdy máme hrát doma s Kroměříží, hrají obě brněnská univerzitní mužstva mezi sebou a když víme, že nebudou k dispozici Petrčka s Grmelou snažili jsme se přesunout zápas na neděli, ale to zase nevyhovuje Kroměříži (kvůli juniorům). Ještě navrhneme přeložení na jiný termín. Tolik problémů dříve nebývalo. Ale snad bude líp.

Sestava: Alexa (Antonín),
Rosendorf – Novák Jiří, Šidák Adam – Ditrich,
Grmela – Šidák Matěj – Štěpánek
Bednář – Biolek - Groma
Trnka - Grman

Branka: 40:38 Grmela (Šidák Matěj)