Když neproměníš vyložené šance tak nevyhraješ

thumb logo-spartakus-webSobota 5. října 2019 

HC Spartak Uherský Brod – HC Spartak Velká Bíteš 5 : 2

00:29 a prohráváme. Po špatné přihrávce Grmely na Jiřího Nováka v útočné třetině ujíždí domácí hráč Kadlic (junior) přes celé kluziště a zavěšuje. V osmé minutě při našem zmatku při střídání dostáváme druhý gól a na začátku patnácté už je to 0 : 3. Zápas je však vyrovnaný. Naše šance likviduje domácí zkušený brankář Málek.

V 18. minutě snižujeme Biolkem a třetina končí 3 : 1 pro domácí. Celou druhou třetinu jsme jasně lepším mužstvem a domácí jednoznačně přehráváme. Z mnoha šancí však proměňujeme pouze jednu v 33. minutě Šidákem Adamem po bratrově přihrávce.

Začátek třetí třetiny je ve stejném scénáři a zase nic (a to je také samostatný nájezd celého prvního útoku na branku domácích). Vyrovnávací branka, která tolikrát visí ve vzduchu nepřichází. A když domácí ve 49. minutě dosahují náhodného čtvrtého gólu je po zápase. Podle skóre, které ještě domácí v 53. minutě upravili, to vypadá jako jednoznačný duel. Ale opak je pravdou. Po většinu zápasu jsme měli převahu a daleko více šancí. To však nic nemění na tom, že odjíždíme s prázdnou. Proměňování šancí bylo problémem ve všech třech dosavadních zápasech. Snad se to brzo zlepší.

Dnes však již víme, že k příštímu utkání nebudou studenti Florek, Biolek, Grman a Štěpánek s Grmelou. Snad se do soboty uzdraví Trnka, Pospíšil a Vojáček. K prvnímu zápasu v bítešském dresu by se měl představit nový obránce Albert Groma ze Slovenska studující v Brně.

Příští utkání je v sobotu 12. 10. 2019 v 17 hodin s BŘECLAVÍ.

Sestava: Alexa (Štourač), Rosendorf, Novák Jiří, Šidák Adam, Grman, Konečný,
Grmela, Šidák Matěj, Štěpánek, Florek, Biolek, Petrčka, Bednář, Michálek, Novák Jakub

Branky: 17:21 Biolek (Šidák Adam), 32:21 Šidák Matěj (Šidák Adam)