Začal nový ročník 2019/2020 Krajské ligy mužů jižní Moravy a Zlína v ledním hokeji

logo-spartakus-webSobota 21. září 2019

SKMB Boskovice – HC Sp. Velká Bíteš 5 : 1

Nový ročník krajské ligy začínáme ve značně okleštěné sestavě. Z loňského kádru odešli Račický (Březina), Lang (Turecko), Bustin, Vaverka (Rosice), Michálek (?). Do přípravy se ještě nezapojili bratři Touškové. Pro první mistrovské utkání nebyli k dispozici Bednář, Biolek, Florek, Vojáček.

Z druhé ligy z Moravských Budějovic máme na střídavý start sedm juniorů, znojemských odchovanců. V Boskovicích nastoupili tři z nich – Sorger, Molnár, Konečný.

K zápasu odjíždíme s velkými obavami, ale průběh utkání byl milým překvapením. Alexa v brance se překonával (jako ve většině zápasů) a u našich hráčů, ač někteří mají málo natrénováno, se projevila jejich zkušenost a když junioři přinesli do zápasu dravost , rychlost a šikovnost byl zápas po dvou třetinách vyrovnaný 1 :1 a to jme měli v obou třetinách ještě několik vyložených šancí včetně dlouhé přesilovky pět na tři a branku jsme obdrželi v oslabení. Samozřejmě, že domácí, kteří mají velmi kvalitní mužstvo s řadou zkušených a ostřílených hráčů měli šancí daleko víc. Ale kdo ví jak by se utkání vyvíjelo kdybychom šli do vedení my. Ve třetí třetině, kdy nám už ubývalo sil, se prosadili domácí i brankami (tři byly velmi smolné a jedna při našem oslabení.) V padesáté minutě přepustil Alexa pozici v brance Jiřímu Štouračovi, který k nám přišel na hostování z Velkého Meziříčí a ten ve zbylých deseti minutách předvedl několik doslova kouzelných zákroků a uchoval si čisté konto. Utkání v Boskovicích bylo zahájeno vhozením čestného buly starostou města, který před tím diváky informoval kolik milionů město investovalo do modernizace zimního stadionu.

Příští zápas hrajeme doma v sobotu 28. září 2019 v 17 hodin s loňským finalistou play-off a to s mužstvem z Hodonína.

Sestava hostů: Alexa, (Štourač), Novák Jiří, Rosendorf, Šidák Adam, Trnka,
Štěpánek, Šidák Matěj, Grmela
Pospíšil Pavel, Novák Jakub, Petrčka
Sorger, Molnár, Konečný Vojtěch

Branka hostů: 28:24 Molnár (Novák Jiří)