NA ZAČÁTKU TŘETÍ TŘETINY VEDEME 2:1 A JAK TO SKONČILO....

13056Sobota 9. února 2019

HC Spartak Uherský Brod – HC Spartak Velká Bíteš 6 : 2

K utkání odjíždíme s tím, že se nám podaří získat minimálně jeden bod k jistotě účasti v playoff (co se nám nepodařilo doma s juniory Kroměříže). V obraně nám chybí Trnka s Věžníkem a v útoku Petrčka s Vaverkou (Bustin už pomáhá Pucherovi na Slovensku a Touška Jakub je po operaci kolene). I tak máme vedle dvou brankařům pět obránců a tři útoky.

V první třetině naši převahu tlumí rozhodčí jednak nepotrestáním nedovolených zákroků domácích a následný protest našeho trenéra odměňuje dvěma minutami, jednak neodpískáním několika zakázaných uvolňování. My naše šance tradičně neproměňujeme a tak třetina končí pouze 1:0. Ve druhé třetině možná tím, že se domácí převlékli do jiných dresů (ty předešlé byly jako naše také žlutomodré pouze v jiném procentu barevného zastoupení) se jejich hra zlepšila a zlepšil se i rozhodčí. My hrajeme čtyři přesilovky (domácí pouze dvě), ale bez efektu přičemž soupeř v přesilové hře vyrovnává skóre. Ve třetí třetině hned v první minutě jdeme do vedení a následně hrajeme přesilovku, jenže domácí v ní srovnávají. My se snažíme rychle se vrátit do vedení, ale děláme chyby a soupeř je trestá. Když ani náš brankář nemá svůj den tak skóre narůstá my odjíždíme s potupnou porážkou a s horším brankovým poměrem vzájemných zápasů v základní části (při rovnosti bodů v konečné tabulce tyto rozhodují o pořadí).

Před posledními dvěma utkáními základní části není jistota účasti v play-off. A to máme sakra těžké soupeře. Velké Meziříčí v sobotu doma a příští neděli Uh. Ostroh venku. Přijděte podpořit domácí mužstvo v sobotním derby.

Sestava: Alexa (Bartošek), Grman – Rosendorf, Novák Jiří – Šidák A, Novák Jakub
Štěpánek – Šidák M. – Grmela Račický – Lang – Florek
Bednář – Touška M. – Biolek

Branky: 12:28 Novák Jakub (Šidák M.), 40:46 Šidák M.,