I TAKOVÝ JE HOKEJ

13056Sobota 2. února 2019

HC Spartak Velká Bíteš – HK Kroměříž 2 : 3

Hosté k tomuto utkání přijeli s jedenácti hráči do pole a z toho bylo šest juniorů a sedmý junior byl v brance. Jestli toto a vedení 2 : 0 v první třetině utkvělo našim hráčům v hlavách tak by se tímto dal zdůvodnit přístup k zápasu ve druhé třetině.

Soupeř, který v první třetině dobře bruslil a na ledě působil aktivně, se jevil jako tým, který si je vědom, že z tohoto utkání body nepoveze. Tak toto mužstvo ve druhé minutě druhé třetiny nahozeným pukem od modré (Alexa měl zakrytý výhled) snižuje a v  34. minutě při naší přesilovce vyrovnává a v 39:59 se ujímá vedení, když před tím Grman v naší třetině ze vzduchu rukou stahuje puk přímo na hůl soupeře. Ve třetí třetině se snažíme o zvrat, ale branka hostů je pro nás jako zakletá, ale my se také nedostáváme do pořádného tlaku ani po stažení na dva útoky. Tak toto utkání, které mohlo při našem vítězství rozhodnout o jisté účasti v play-off, prohráváme a před posledními třemi zápasy základní části nemáme jistou účast v nadstavbě. Je však pravdou, že adepti o účast v play-off hrají mezi sebou a na náš bodový náskok by se všichni neměli dotáhnout. Jde však o to, z kterého místa a s jakým soupeřem nadstavbová utkání začneme (první utkání hrajeme v každém případě venku).

Příští zápas je v sobotu 9. 2. 2019 v Uherském Brodě, následně také v sobotu 16. 2. 2019 máme doma Velké Meziříčí a k poslednímu utkání základní části jedeme v neděli 24. 2. 2019 do Uherského Ostrohu.

Sestava: Alexa (Bartošek)
Rosendorf – Novák Jiří
Šidák A. – Věžník
Štěpánek – Šidák M. – Grmela
Račický – Lang – Petrčka
Biolek – Grman – Bednář

Branky: 13:07 Štěpánek (Šidák A.)
19:39 Šidák A.