"POVINNÉ BODY" ZŮSTÁVAJÍ DOMA

13056HC Spartak Velká Bíteš – HC Brumov-Bylnice 7 : 1

Sobota 1. prosince 2018

K zápasu s předposledním mužstvem v tabulce jsme nastupovali jako favorité. Poprvé se v naší sestavě objevuje hráč Lang, který se vrátil z německého angažmá a ve svých 21 letech má bohatou hokejovou kariéru. V utkání, kdy nám chybí šest hráčů (Petrčka, Bustin, Kosorin, Grman, Florek, Šidák M.) nastupujeme se čtyřmi obránci a třemi útoky, kdy centra ve třetím hraje Trnka a v brance je Bartošek.

Celou první třetinu máme značnou převahu, většinu času hrajeme před brankou hostů, ale bez efektu. Nahodilé šance Brumova jistí dobře chytající Bartošek a tak třetina končí 0:0. Soupeř k nám přijel s velmi mladým mužstvem, kdy šest jeho hráčů je v juniorském věku. Od druhé třetiny svou převahu vyjadřujeme také brankami a po dvou třetinách vedeme 4:0. A když ve třetí třetině, která probíhá ve stejném duchu, přidáváme další tři branky, žel bohu taky jednu (šest vteřin před koncem) dostáváme, tak zápas končí jednoznačným skórem 7:1. Dobře se uvedl střelec dvou branek Lang, který celý zápas oplýval aktivitou, ale s kamarádem Račickým někdy až přeháněli „spolupráci". Se zkušeným Grmelou však vytvořili dobrý útok. Ve druhém útoku hrál prim Štěpánek, také střelec dvou gólů. Ve třetím po začátečních problémech v defenzívě se střelecky projevil Michálek (jedním gólem a jednou asistencí). Stejnou bilanci má také Bednář a dvě asistence Trnka. Na tři branky nahrál velmi aktivně hrající obránce Rosendorf. Dá se říci, že z hráčů, kteří k tomuto utkání nastoupili, nikdo nepropadl ( opět kvalitním výkonem překvapil junior Věžník). K dalšímu utkání zajíždíme v sobotu 8.12. 2018 do Břeclavi a v dalším kole tj. 15. 12. 2018 přivítáme doma (v posledních utkáních stále se lepšícího) nováčka z Březiny (domácí zápasy hraje na novém ZS ve Vyškově).
Momentálně jsme v tabulce na šestém místě.

Sestava: Bartošek (Alexa), Novák – Rosendorf Šidák A. – Věžník
Grmela – Lang – Račický
Štěpánek – Biolek – Touška J.
Bednář – Trnka – Michálek

Branky: 20:27 Lang (Rosendorf), 28:24 Štěpánek (Rosendorf, Biolek), 29:41 Lang (Michálek), 31:27 Štěpánek (Věžník, Biolek), 46:46 Bednář (Michálek, Trnka), 50:33 Michálek (Bednář, Trnka), 58:10 Grmela (Rosendorf)