TRAGÉDIE NA ZIMNÍM STADIONU V BLANSKU

13056Dynamiters Blansko HK – HC Spartak Velká Bíteš 5 : 4 PP

Sobota 13. října 2018

Opakuje se minulá sezóna, kdy jsme po první třetině vedli 4:1 a prohráli jsme. Také letos soupeře přehráváme, ale bez efektu a do vedení jdou domácí. My však pokračujeme v zahazování šancí a do druhé jdeme pouze se stavem 2:1. Tato třetina má stejný scénář a končí 1:1. Na střídačce však vládne pohoda a jako by ani loňský rok neexistoval.

Ve třetí jdeme do dvoubrankového vedení a vypadá to, že další šance ani proměňovat nepotřebujeme. Následně přichází osudných 7 vteřin, kdy soupeř vyrovnává. Za domácí nastoupil 51 letý Jirka Vítek (bývalý komeťák) a tento hráč, který má umělý kyčelní kloub střílí z brejku vyrovnávací branku. Což mluví za vše. Potom přichází zmíněná tragédie a zápas jde do prodloužení. Ještě je potřeba se zmínit, že v 56 minutě je vyloučen hostující Novák, ale domácí brankař Šerk upozornil rozhodčí, že o faul se nejednalo a tito trest ruší. Ale tentýž hráč je v čase 58:15 vyloučen a prodloužení hrajeme ještě 14 vteřin v oslabení. A v tomto čase dostáváme branku a utkání končí. V zápase jsme měli značnou převahu, ale za předvedené nasazení si prohru zasluhujeme. S takovýmto přístupem se v utkáních se silnějšími soupeři s body nepotkáme. V utkání chyběl nemocný Alexa (Bartošek však chytal dobře) a v prvním útoku a to hlavně při přesilovkách „mozek" Grmela.

Sobota 20. 10. 2018 v 17 hodin doma s Uničovem.

V čase 51:60 padá domácí fanoušek, který po celé utkání hlasitě povzbuzoval, asi z pětimetrové tribuny na beton. Utkání je na 5 minut přerušeno, kdy dochází lékařem domácího mužstva k oživování zraněného. Následně přijíždí „ rychlá" a přidává se k oživování. Dá se říci, že až po dlouhé době je nakládán a odvážen do Brna. Je otázkou , zda má být takové utkání dohráváno, když v bezprostřední blízkosti se bojuje o mladý lidský život.

Sestava: Bartošek, Grman – Rosendorf, Šidák A. – Novák, Trnka,
Štěpánek – šidák M. – Petrčka, Florek – Biolek – Račický,
Bustin – Vaverka – Bednář, Michálek

Branky: 8:51 Šidák A. (Račický), 17:44 Štěpánek (Petrčka, Šidák M.), 24:09 Biolek (Račický,Florek), 40:12 Šidák M.