MIREK ŠKODA VYCHYTAL NÁJEZDY

13056HC Spartak Velká Bíteš – Dynamiters Blansko HK 6 : 5 PP, SN

Sobota 17. února 2018

K utkání nastupujeme s Mirkem Škodou v brance a bez bratrů Toušků. Blansko, které si v letošní sezóně play off nezahraje, má ve svém středu řadu šikovných mladých hráčů, kteří prošli brněnským mládežnickým hokejem. A tito doplněni zkušenými matadory (Němec, Antoňů, Jakubec) a kvalitními brankaři (Vlach, Šenk) jsou schopni hrát kvalitní zápasy. Tak tomu bylo i tentokrát. Hned v první minutě jdeme do oslabení (jediné naše vyloučení v tomto utkání), soupeř nás přehrává, ale my se ubráníme. Rychlé utkání na obou stranách.

V osmé minutě jdeme do vedení, ale v jedenácté je srovnáno. Minutu na to udeříme my a třetina končí 2:1. Na začátku druhé třetiny máme několik slibných momentů kdy bychom mohli odskočit o dvě branky. To se však nestane a ve 26. a 28. minutě udeří soupeř. Ve 32. minutě srovnáváme, ale ve 34. minutě se opět ujímá vedení Blansko a do třetího dějství jdeme s jednobrankovým mankem. Když však v 43. a 48. minutě jsme úspěšní my ,tak to vypadá, že utkání se láme (a to ještě Šidák M. jede sám a nedává). Soupeř v 55. minutě srovnává a na to už odpovědět nedokážeme a zápas jde do prodloužení. I v něm máme převahu, ale prodloužení končí bez branek. Začíná Blansko a nedává, náš Grmela také ne. Blansko ano, Šidák M. srovnává. Soupeř úspěšný, Račický také. Druhá kolo nájezdů začínáme my. Račický opět proměňuje a když hosté ne tak utkání končí naším vítězstvím. Mirek Škoda se během zápasu rozchytal a byl (hlavně v závěru) oporou. Toto utkání nepatří mezi naše „TOP". K problémům s proměňování šancí se přidali problémy s rozehrávkou a s častým „namazáním" soupeři. Dva body však nám zjistili čtvrté místo v tabulce a čtvrtfinále začínáme s Uničovem doma.
Hraje se na dva vítězné zápasy (středa 28. 2. v 18 hodin doma, sobota 3. 3. venku, popřípadě neděle 4. 3. v 17 hodin opět doma. Tuto sobotu ještě odjíždíme k poslednímu zápasu základní části do Uherského Hradiště, ale výsledek už nic nemění na tom, že hrajeme čtvrtfinále s Uničovem a začínáme doma.
Zveme všechny příznivce na utkání play off.

Sestava:
Škoda      Trnka – Rosendorf     Vojáček – Novák      Šidák A. – Grman
Grmela – Šidák M. – Florek
Pospíšil P. – Pospíšil M. – Račický
Bednář – Petrčka – Michálek

Branky:
7:54 Pospíšil P., 11:36 Grmela (Šidák M.), 31:12 Račický, 42:25 Michálek (Petrčka),
47:37 Florek (Grmela)