Z DERBY VEZEME DVA BODY

13056HHK Velké Meziříčí – HC Spartak Velká Bíteš 1:2 SN

Sobota 10. února 2018

Na zápas do Velkého Meziříčí odjíždíme s jedním brankařem a bez Vojáčka, Bednáře a Pospíšila Pavla. Domácí, kteří jsou na prvním místě v tabulce a mají velmi kvalitní mužstvo jdou do utkání jako favorité. Průběh předzápasového rozbruslení tomu odpovídá i opticky.

Zápas začíná náporem domácích a hned v začínající druhé minutě jdou do přesilové hry. Toto ubráněné oslabení nám pomohlo. Získali jsme větší sebevědomí a následující průběh utkání je vyrovnaný. Útoky se střídají na obou stranách a šance mají oba soupeři. Díky výbornému výkonu obou brankářů branky nepadají. Až v 18. minutě, kdy krásnou Michálkovou ranou „do šibenice" jdeme do vedení.

V začátku druhé třetiny, kdy soupeře přehráváme, máme tři velké příležitosti přidat další branku, ale bez úspěchu. A tak domácí, kteří v průběhu třetiny začínají mít v určitých pasážích převahu, stav utkání vyrovnávají. To, že jim k tomu pomohla „vysoká hůl", rozhodčí přehlíží.

Ve třetí třetině toto krásné derby graduje, ale skóre díky výkonům brankářů, někdy i štěstí (tyčky na obou stranách) se nemění. A to hrajeme v 53. a 58. minutě v oslabení. Alexa a všichni hráči zaslouží ocenění. Když je v 60. minutě vyloučen domácí hráč, začínáme prodloužení (1:56 min.) přesilovkou. Při naší soustavné převaze s řadou šancí se skóre nemění. Jednak díky výbornému domácímu brankáři Slavíčkovi (začínal s hokejem v Bíteši a následně v mládežnických týmech v Kometě), a také proto, že někdy místo střely se snažíme ještě o vylepšení přihrávkou jako při „bagu". V následném pokračování prodloužení tři na tři zůstává stav 1 : 1 a pokračují nájezdy. Michálek neproměňuje, Šidák M. srovnává, Račický 2x ( stejně jako soupeř) nedává a tak rozhoduje Honza Grmela a zápas končí. Rozhodčí (Kolečkář – Husák, Šustr ) toto rychlé utkání, hrané s velkým nasazením celkem zvládli (až na "vysokou hůl" a některé stejné zákroky obou mužstev byly „oceněny" pouze na naší straně). V zápase byli domácí agresivnější, ale my jsme působili lepším hokejovým projevem. Toto utkání bylo velice kvalitní se všemi znaky derby a pro diváka napínavé až do konce. Všem aktérům patří ocenění za kvalitní a korektní výkon.

V příštím domácím utkání s Blanskem ke zraněnému Bartoškovi přibude i pracovně zaneprázdněný Alexa a tak nám vypomohou brankáři z „B" týmu (své utkání hrají v neděli). Jelikož v tento den je sportovní ples bylo utkání přeloženo na 15 hodinu.

Sobota 17. 2. 2018 v 15 hodin HC Spartak Velká Bíteš – Dynamiters Blansko HK !

Sestava:
Alexa, Novák – Trnka, Šidák A. – Rosendorf, Grman
Grmela – Šidák M. – Florek
Touška J. – Touška M. – Račický
Petrčka – Pospíšil M. – Michálek

Branky:
17:18 Michálek, rozhodující nájezd – Grmela