V NEJLEPŠÍ UTKÁNÍ SEZÓNY BEREME JENOM BOD

13056HC Spartak Velká Bíteš – SKMB Boskovice 5 :6 P

Sobota 20. ledna 2018

Zápasy těchto dvou soupeřů patří již několik sezón k nejlepším v krajské lize. V Boskovicích jsme 21. 10. 2017 prohráli o gól, který jsme obdrželi po hrubé chybě v naší přesilovce a při následném zbytečném našem vyloučení se již stav nezměnil. Tato utkání bývají velmi vyrovnaná a dramatická až do konce. Tak tomu bylo i tentokrát.

Hosté si v začátku vytvořili tlak a v první minutě se ujímají vedení. Hra se vyrovnává, ale my z mnoha šancí vyrovnáváme až ve 13. minutě Grmelou po Florkově přihrávce. V 16. minutě soupeř opět udeřil a třetina končí 1:2.

Ve druhé třetině zase po naších neproměněných šancích soupeř ve 24. minutě odskakuje o dvě branky. My však o minutu později korigujeme Jakubem Touškou a v 30. minutě při našem oslabení ujíždí Mirek Pospíšil a nekompromisně zavěšuje a srovnává skóre. Toto však platí pouze půl minuty a opět prohráváme. Druhá třetina končí 4:4, když se ještě v 35. minutě srovnává opět Mirek Pospíšil po Florkově asistenci. Ve třetí třetině se ujímáme vedení, když se ve 47. minutě prosazuje Matěj Šidák po spolupráci s Grmelou. Další branka už nám není souzena a v 55. minutě po hrubce v našem obranném pásmu (při snaze vyhodit puk namažeme soupeři), Boskovice srovnávají.

První minuta prodloužení patří nám, máme několik šancí, ale bez efektu. A tak při prvním útoku soupeře utkání končí a nám zůstává pouze jeden bod. V tomto utkání jsme byli lepším mužstvem, ale žel bohu se nám stále nedaří proměňovat i ty nejvyloženější šance. Soupeř na svých hokejových stránkách píše, že naši hráči v individuálních dovednostech patří k nejlepším v lize. Utkání bylo výjimečné i v tom, že se povedlo i rozhodčím (hlavní Marek Honza a čároví Brzobohatý a Kacetl, instruktor Jeřábek).

V sobotu večer na plese města byl panem starostou oceněn náš hospodář Jan Procházka za zásluhy a přínos pro rozvoj města Velká Bíteš v oblasti sportu (jak v aktivní, funkcionářské a hospodářské činnosti). Členové hokejového oddílu HC Spartak Velká Bíteš, tak hokejoví příznivci panu Janu Procházkovi k tomuto ocenění gratulují a přejí mu ještě hodně „nabroušených bruslí".

V sobotu Uničov a příště doma Uherský Brod.

Sestava: Alexa, (Bartošek), Grman, Rosendorf, Vojáček, Šidák A, Novák, Trnka,
Grmela, Šidák M, Florek, Petrčka, Touška M., Touška J.,
Pospíšil P., Pospíšil M., Michálek

Branky: 12:06 Grmela (Florek), 24:10 Touška J., 29:31 Pospíšil M.
34:52 Pospíšil M. (Florek), 46:28 Šidák M. (Grmela)