ZÁPAS O TŘETÍ MÍSTO PROHRÁVÁME

13056HOKEJ Uherský Ostroh - HC Spartak Velká Bíteš 5:2

Neděle 14. ledna 2018

Uherský Ostroh je jediným mužstvem, které hraje domácí zápasy v neděli. Vždy se nám to nelíbilo, až tentokrát jsme to uvítali. V pátek bylo sehráno utkání mezi brněnskými universitami (Masarykova a Cavaliers Brno), kde působí 12 našich hráčů (Šidák A., Grman, Račický, Florek x Bartošek, Vojáček, Štěpánek, Pospíšil P., Jochman, Touška M., Svatuška, Bednář) a měli jsme za to, že den odpočinku před mistrovským zápasem se bude hodit. To jsme však netušili, že po tomto utkání nebude k dispozici 7 hráčů (zranění, nemoc) a s dopředu omluveným Petrčkou a Mirkem Pospíšilem jich chybí celkem 9 a to musí být znát.

K prvnímu utkání v této sezoně nastupuje po zranění Jakub Touška a hrajeme na čtyři obránce a osm útočníků. Zápas pro nás nezačíná dobře neboť v páté minutě končí od modré nastřelený puk v naši brance, v osmé minutě už je to 2:0 a tak končí první třetina, kdy naše šance nejsou nevyužity. Druhou začínáme náporem, ale zase bez efektu. Ve 28. minutě hned po námi nevyužité přesilovce (minimálně čtyři vyložené šance), propadáme, soupeř nás přečísluje a zvyšuje. V třicáté třetí minutě v oslabení se dostáváme do protiútoku, ale Štěpánek místo nahrávky na najetého Pospíšila při kličce puk ztrácí a domácí dávají stejný gól jako ten minulý a když v 39. minutě dosahují další branky, tak třetina končí 5:0. Skóre vypadá jednoznačně, ale v této třetině jsme měli převahu a více šancí (a to vyložených) my. Domácí brankář Valúch má však „svůj den". Do třetí třetiny nastupujeme v brance s Bartoškem, kterému se třetina povedla a konečně také se nám daří opět z mnoha šancí dvě proměnit a výsledek korigujeme. Kapitolou v tomto utkání jsou rozhodčí. Mladí kluci, kteří se učí pískat zápas absolutně nezvládají. Mají dvojí metr při vylučování, při zakázaném uvolňování, při ofsajdech. Počet vyloučených je pět domácích ku deseti našich. V 17. minutě při úmyslném naražení našeho brankáře toto mstí Trnka a dostává 5 + OK a tak do obrany přechází Marek Touška (a hraje výborně) a my máme dva útoky. Sám instruktor utkání uznává, že rozhodčí se dopustili řady chyb, ale prý se to učí. Je však s podivem, že učení rozhodčích platí oddíly samy a hokejový svaz se na tom nepodílí. Je něco shnilého „ve státu dánském", čímž je myšlen český hokej.

Příští utkání je v sobotu 20. 1. 2018 v 17. hodin doma s Boskovicemi.

Sestava: Alexa (40.min. Bartošek), Grman, Novák, Trnka, Rosendorf, Štěpánek, Šidák, Grmela, Touška J., Touška M., Pospíšil P., Michálek, Florek.

Branky: 
40:23 Štěpánek (Grmela, Šidák)
55:55 Grman (Grmela)