POSLEDNÍ UKTÁNÍ V TOMTO ROCE JE VÍTĚZNÉ

13056HC Spartak Velká Bíteš – HC Štika Rosice 8 : 5

Sobota 16. prosince 2017

Před sehráním tohoto derby utkání vznikly problémy. My jsme požádali o změnu začátku, jelikož čtyři naši hráči (Račický, Florek, Šidák A., Grman) hrají za Masarykovu universitu a termíny zápasů se překrývaly. Byl odsouhlasen termín v úterý v 18 hodin. Následně zase Rosice žádali o změnu a tak se zápas odehrál v původním termínu, ale ve 14 hodin.

" Štika Rosice", ač je na chvostu tabulky má vcelku kvalitní mužstvo a v minulém kole porazily Kroměříž a před tím sehráli několik smolných utkání (ve Velmezu minutu před koncem vedli o jednu branku, ale prohráli v základním čase). A také dnešní utkání nebylo jednoduché. V páté minutě dáváme první gól, máme převahu s řadou šancí, ale po naších hrubých chybách třetinu prohráváme. Ve druhé Rosice odskakují o dvě branky a nevypadá to dobře. Naštěstí z mnoha vyložených šancí dvě proměňujeme a třetina končí 3:3. Ve třetí jdeme do vedení a když Bartošek, který dostal v tomto utkání post jedničky a zhostil se jí velmi dobře, chytá soupeří trestné střílení navyšujeme vedení. I když soupeř koriguje tak v této třetině po krásných hokejových akcích končících Račického parádou při trestném střílení (Forsberk), brankový odstup si udržujeme. Dnes poprvé v této sezóně nastoupil Mirek Pospíšil a uvedl se dvěma brankami a přehledem ve hře z které těžily obě jeho křídla (Račický a Pospíšil Pavel). Hráči, kvůli kterým došlo ke změně začátku se podílejí na vítězství devíti body za čtyři branky a pět asistencí. V tomto utkání, jako ve většině domácích zápasech, si vytváříme převahu s množstvím vyložených šancí, které neproměňujeme a vlastními chybami dáváme soupeři naději. Věřme, že v dalších zápasech protrhneme střeleckou smůlu a střelecky se nám bude dařit.

Sestava:
Bartošek (Alexa), Novák – Šidák A., Rosendorf - Vojáček, Grman,
Štěpánek – Šidák M. – Grmela, Petrčka – Touška M. – Florek
Račický – Pospíšil M. – Pospíšil P., Bednář – Michálek.

Branky:
4:40 Grman (Štěpánek), 34:16 Pospíšil M. (Novák, Vojáček), 36:00 Touška M. (Florek), 43:56 Florek (Touška M.), 47:07 Florek (Račický, Grman), 51:35 Pospíšil P. (Novák, Račický), 56:51 Pospíšil M. (Pospíšil P., Račický), 58:25 Račický TS.

Hokejový oddíl HC Spartak přeje všem svým příznivcům tak i soupeřům příjemné prožití Vánočních svátků a hodně zdraví, pohody a pěkných hokejových zážitků v novém roce 2018.