DŮLEŽITÉ DVA BODY Z BLANSKA

13056Dynamiters Blansko HK – HC Spartak Velká Bíteš 4:5pp

Sobota 18. listopadu 2017

V Blansku, které se herně zvedá (výhra v Rosicích), jsme nastoupili s šesti obránci a devíti útočníky. Chyběli Košecký, bratři Šidákové a pro tréninkové manko Máša. V utkání po dlouhé pauze nastoupil Petrčka (a bylo to poznat) autor jednoho gólu a jedné asistence. Domácí nastoupili do zápasu velmi aktivně a v sedmé minutě se ujali vedení (naše nedůslednost před brankářem – gól z dorážky). My však v osmé minutě při přesilové hře (Němec) Rosendorfem vyrovnáváme a začínáme domácí přehrávat, ale třetina končí 1:1. Žel Bohu se v této třetině zranil Pavel Pospíšil (zuby + tržná rána) a do zápasu již nenastoupil.

Ve druhé třetině se ujímáme vedení. Petrčka nahrává zpoza branky a domácí brankář (Vlach) si sráží puk za svá záda. Vedeme však pouhých 14 vteřin a soupeř po naší chybě (nepokrytí středního pásma) vyrovnává. Šance se střídají na obou stranách a my opět jdeme do vedení Tomášem Račickým (svižná střela z mezikruží). Po 8 sekundách je opět vyrovnáno (naše nedůslednost). V třicáté sedmé minutě si Marek Touška po Petrčkově přihrávce najíždí na levý kruh pro vhazování a mezi betony domácího brankaře prostřeluje a my jdeme do kabiny s jednobrankovým náskokem. Přicházíme však o zraněného Bednáře a zápas dohráváme na sedm útočníků. Ve třetí třetině začínají svou „přehlídku" rozhodčí. Hned nás posílá do čtyřech za pozdní nástup (což však nebyla pravda – domácí si stěžovali až časomíra ukončila signalizaci), čároví nepískají domácích zakázaná uvolňování a ofsajdy a hlavní nás obdarovává vymyšlenými tresty po projevech diváků (vyloučení 1:4). Domácí v 51 minutě vyrovnávají (opět naše nedůslednost – odražený puk zpoza branky a dorážka). Do prodloužení jdeme v oslabení a domácím se údajně „zasekla" časomíra s tresty. Rozhodčí reagují až po naších „hlasitých" protestech. V 62:14 je vyloučen Štěpánek a vypadá to bledě. My se však ubráníme (výborný Alexa) a vyloučený hráč po naskočení na led krásnou přihrávkou nachází najetého Grmely (v tomto utkání kapitána) a ten zápas rozhoduje. Tentokrát náš hokejový projev neměl tu kvalitu jako v minulých utkáních (vyjma V. Meziříčí) – nedůslednost při bránění (střední pásmo a prostor před brankou), špatná rozehrávka a pomalost v reakcích a někdy v bruslení. Věřme, že v příštích utkáních (po kvalitních trénincích), náš hokejový projev bude lepší.

Příští tři soboty doma - 25. 11. Hradiště, 2. 12. Břeclav, 16. 12. Rosice.

Branky: 
7:22 Rosendorf (Touška M.)                                                                6:10 Berka (Grünwald)
28:01 Petrčka (Odvářka)                                                                    28:15 Kuběna
29:39 Račický (Florek)                                                                        29:19 Grünwald T. (Drenčko)
36:09 Touška M. (Petrčka)                                                                50:26 Hanzlík (Antal)
64:30 Grmela (Štěpánek)
 
Sestava:
Alexa (Bartošek), Novák - Vojáček, Rosendorf - Trnka, Odvářka - Grman,
Grmela - Pospíšil P. - Štěpánek, Petrčka - Touška M. - Račický, Svatuška - Florek - Bednář