V DERBY JSME DOSTALI "RUKAVICI"

13056HC Spartak Velká Bíteš – HHK Velké Meziříčí 1:5

Sobota 11. listopadu 2017

V historii mají zápasy těchto soupeřů znaky" sousedního derby". Zpočátku hrála prim V. Bíteš hrající 2. ligu, potom se v druhé lize potkávali oba dva a pak následovala převaha V. Meziříčí, které hrálo 2. ligu více sezón, než se opět potkali v Krajské lize mužů Jižní Moravy a Zlína, kde do loňské sezóny byl hokejový projev dá se říci vyrovnaný. Potom Velké Meziříčí sestavilo kvalitní mužstvo a práce trenéra Vondráčka se začíná projevovat.

V tomto utkání nás jednoznačně přehráli. My jsme před sezónou kalkulovali s tím, že stačí náš stávající kádr doplnit mladíky, aby se zvedla konkurence. Jenže jsme nepočítali s tím, že z různých důvodů nebudou hráči základního kádru vždy k dispozici a že se vytvoří evropská soutěž univerzit, kde budou působit jak mladí studenti, kteří k nám před sezónou přišli, tak někteří z našeho stávajícího kádru.Tak tomu bylo i před tímto zápasem. Masarykova Univerzita hrála ve čtvrtek a v pátek turnaj v Prešově. Jejich zápasy začínaly v 19 hodin a do Brna přijeli v sobotu ráno (Račický, Grman, Florek, Šidák Adam). Ještě horší bylo, že druhý brněnský univerzitní tým hrál v sobotu od 14:30 hodin v Brně proti Plzni (Bartošek, Vojáček, Svatuška, Štěpánek, Pospíšil P.). Proto byl náš zápas o hodinu posunut, aby tito hráči se stačili přesunout na toto derby. Univerzitní zápas v Brně (dvě třetiny jsem byl přítomen) byl velmi kvalitní (nasazení, rychlost, tvrdost) a je celkem nemožné, aby stejný výkon hráči podali hned po přesunu v následném utkání. Když ještě v tomto zápase nemohli nastoupit Grmela, Petrčka, Košecký a hráč Máša nastoupil po měsíční pauze a naše opora Alexa neměl svůj den, je výsledek derby utkání ještě přijatelný neboť soupeř byl u všeho dřív a byl lepší. Věřme, že tyto komplikace se již nebudou opakovat, a že naše představa být úspěšní v play-off bude naplněna. V dnešním utkání nastoupil poprvé bratr našeho kapitána Adam Šidák (s Prešovem v zádech) a velmi nadějně.
V sobotu 18. 11. 2017 odjíždíme do Blanska a další sobotu (tentokrát tradičně v 17 hodin) 25. 11. 2017 hrajeme doma s Uh. Hradištěm.

Branka: 46:20 Pospíšil P. (Štěpánek)

Sestava: Alexa (od 24 min Bartošek), Šidák Adam – Novák, Rosendorf - Máša,
Odvářka – Grman, Vojáček
Štěpánek – Šidák Matěj – Trnka
Pospíšil P. – Touška M. – Svatuška
Račický - Florek - Bednář