DALŠÍ BODOVÁ ZTRÁTA,TENTOKRÁT DOMA

13056HC Spartak Velká Bíteš – HC Uničov 3:4

Sobota 28. října 2017 

K zápasu nastupujeme bez Petrčky a Máši (dlouhodobé pracovní zaneprázdnění) a Pelikána, který projevil zájem návratu do Boskovic. Mužstvo Uničova má ve své středu řadu zkušených starších hráčů a většina hráčů má velké tělesné parametry, čímž se projevuje jejich herní styl, který je většinou „na hraně". Toto mělo také vliv na projev našeho mužstva, který v tomto utkání nebyl optimální.

V začátku zápasu si vytváříme tlak, ale bez efektu. Od páté minuty prohráváme, ale v 11 minutě je stav vyrovnaný. V prvních deseti minutách jsme 2x přísně vyloučení, ale oslabení ubráníme. Třináctá minuta je pro vývoj celého utkání důležitá. Hrajeme dvojnásobnou dvouminutovou přesilovku, ve které si pomalu nevytvoříme žádnou gólovou šanci a to má vliv i na další průběh zápasu. Po druhé třetině odcházíme do kabin za stavu 2:1, když branku střílí Račický. Ve třetí třetině se dopouštíme řady chyb jak při bránění, tak při rozehrávce s častým propadáním při napadání. Soupeř vyrovnává a v čase 58:17 jde do vedení. Už to vypadá, že je zápas ztracen, ale při naší přesilovce a při odvolání brankáře půl minuty před koncem vyrovnáváme. Následuje pětiminutové prodloužení tři na tři, kdy si vytváříme několik vyložených šancí, včetně trestného střílení, ale bez úspěchu. A potom náš obránce přistane svou zadní částí na ledové ploše a na něho směrovanou přihrávku zachycuje soupeř hráčem Handlem a ten samostatný nájezd proměňuje. Zápas končí a my získáváme jeden bod. (Ztrácíme dva). Ještě k rozhodčím. Na tato utkání jezdí mladí adepti, dle slov instruktora, že se to teprve učí. Je však paradox, že jejich učení platí domácí oddíl.

Příští sobotu hrajeme v Uherském Brodě (který jsme v minulé sezóně zázračně vyřadili ve čtvrtfinále) a za čtrnáct dnů derby s Velkým Meziříčím.

Branky:
10:35 Rosendorf (Štěpánek)
35:21 Račický (Bednář)
59:30 Vojáček (Rosendorf)
 
Sestava: Alexa (Bartošek), Rosendorf - Grman, Novák - Vojáček, Košecký - Trnka, Odvářka.
Grmela - Šidák - Štěpánek, Račický - Pospíšil - Bednář,
Svatuška - Touška M. - Florek