PRVNÍ ZÁPAS NA DOMÁCÍ PŮDĚ A PRVNÍ PROHRA

13056HC Spartak Velká Bíteš – HOKEJ Uherský Ostroh 6:10

Sobota 14. října 2017

K zápasu nenastoupili brankář Alexa (pracovní povinnosti) a útočník Štěpánek (zdravotní problémy) a obě nepřítomnosti byly znatelné. Hlavně na postu brankáře. Tam dostal příležitost Bartošek (Vrba se vrátil po dovolené a měl tréninkové manko). Žel Bohu náš brankář utkání nezvládl a v 17. minutě ho střídá Vrba, který po čtyřech obdržených brankách ve druhé třetině se „zraní" a do třetí třetiny nastupuje opět Bartošek. Ale zpět k zápasu.

Do utkání nastupujeme aktivně, ve druhé minutě dáváme první branku, hned na to nastřelujeme tyčku a další šanci neproměňujeme. Soupeř vyrovnává v šesté minutě, ale my v desáté opět vedeme. Za minutu je srovnáno a v 17. minutě jde soupeř do vedení a první třetina končí 2 : 3. Všechny tři góly jsme soupeři" darovali". Ve 23. minutě druhé třetiny se nám ještě podaří srovnat skóre, ale po chybách v obraně a při neproměněných naších šancí i pro kvalitní výkon hostujícího brankáře, hosté odskakují o čtyři branky a druhá třetina končí 3 :7. Do třetí třetiny nastupuje u soupeře náhradní brankář. My v 41. minutě trestným střílením snižujeme, ale soupeř následně kontruje. Ještě se nám podáří snížit na rozdíl dvou branek, ale při odvolání brankáře dostáváme do "prázdné" a minutu před koncem další a utkání končí.
 
Dá se říci, že zápas byl rychlý, technický se šancemi na obou stranách. Soupeři však „tam padlo vše" a my naráželi v prvních dvou třetinách na kvalitního brankáře a v celém utkání jsme hodně šancí neproměnili. Střelecky se opět prosadili Račický se Šidákem. Je vidět co pro mužstvo znamená spolehlivý golman a zodpovědná obranná hra.
 

Příští sobotu hrajeme v Boskovicích a další doma s Uničovem.

Branky:
2:00 Račický (Pospíšil, Trnka) 
9:30 Račický (Trnka, Pospíšil)
22:45 Račický (Pospíšil, Bednář)
40:21 Šidák (TS)
44:42 Šidák (Grmela)
54:05 Grman (Pospíšil)
 
Sestava: Bartošek (Vrba)
Košecký – Rosendorf, Novák – Vojáček, Trnka – Grman
Grmela – Šidák – Svatuška, Petrčka – Touška – Pelikán, Račický – Pospíšil P. – Bednář