TRADIČNÍ BÍTEŠSKÉ HODY 2017 - PROGRAM

16.8.2017

hody-2017 STŘEDA 6. ZÁŘÍ – STŘEDA 13. ZÁŘÍ 2017

Klub kultury Města Velké Bíteše ve spolupráci s Městem Velká Bíteš, rychtářem a rychtářkou, prvním stárkem a stárkou, bítešskou chasou, Muzejním spolkem Velkobítešska a národopisným souborem Bítešan, místními organizacemi a spolky Vás srdečně zvou na Tradiční Bítešské hody.

Petr BendeRádi bychom Vás zejména pozvali na narozeninový koncert Petra BENDE s jeho hosty. Petr BENDE oslaví v pátek 8. září, na hodech svým večerním koncertem 20 let hudební kariéry a také své významné životní jubileum. Na tento výjimečný koncert ve své „domovině" si Petr BENDE pozval svoji věrnou kapelu, se kterou koncertuje již třináct roků v nezměněné sestavě.

 

foto Ivan_HlasRichard foto_mikrofonKapelu doplní velký rockový-dechový Big Band. Jako své hosty si pozval legendu  skupiny YoYo Band Richarda TESAŘÍKA, zpěváka legendární skupiny Burma Jones Bohouše JOSEFA, hitmakera Ivana HLASE a zpěváka z legendární kapely Kamelot Romana HORKÉHO.

 

Těšte se spolu s námi na koncert plný skvělé muziky. Koncert na velkém pódiu na Masarykově náměstí bude doplněn o ojedinělou zvukovou aparaturu, osvětlení a netradiční videoprojekci.

O hodové sobotě 9. září se můžete těšit již na 15. ročník folklorního festivalu „SETKÁNÍ NA PODHORÁCKU", kterým Vás provede Doc. Karel HEGNER. V sobotní večer dále vystoupí slovenský folklorní soubor VARGOVČAN z našeho družebního města Hanušovce nad Topľou.

Po folkloru přivítáme slovenskou kapelu R2 BROTHERS, kde uslyšíte jedinečné propojení cimbálu, houslí a pop-rockového stylu a můžete shlédnout cimbalistu skupiny, který je držitelem ocenění „nejrychlejší cimbalista na světě". 

 

plakat novy_1 Závěr sobotního hodového večera nám přinese swing a jazz v nezaměnitelném podání VOJENSKÉ HUDBY OLOMOUC ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY.

 

V neděli 10. září proběhne již tradiční hodový program pod májí, krojovaným průvodem městem s chasou za účasti dechové hudby LESANKA, MUZIKANTI LADISLAVA PRUDÍKA a historického šermu TARANIS. Dopolední program na náměstí zajistí dechová hudba DOUBRAVĚNKA.

Těšit se můžete také na křest hvězdy tenisty RADKA ŠTĚPÁNKA na pódiu pod májí.

V Informačním centru na Masarykově náměstí 5 ve Velké Bíteši byl zahájen prodej hodové tomboly. 1 ks stojí 10 Kč.

pdfPROGRAM TRADIČNÍCH BÍTEŠSKÝCH HODŮ KE STAŽENÍ

 

R2 Cimbal Brothers

 

Swing Dixie vojenská hudba Olomouc

 

 

Slovenský folklorní soubor Vargovčan