13.5.2013 Vernisáž výstavy obrazů Ing. Ivana Kulheima

Ve výstavní síni Klubu kultury se v pondělí 13. května 2013 v 17 hodin uskutečnila vernisáž výstavy obrazů Ing. Ivana Kulheima, který maluje krajinomalbu, má rád Vysočinu a zachycuje ji v různém ročním období. Ivan Kulheim má talent a schopnost zachytit ve svých obrazech všechna její kouzla a je právem považován za jednoho z předních malířů Vysočiny. Inspiruje se ve své tvorbě i zahraničními cestami a pobyty. Mezi jeho olejomalbami nacházíme historické městské motivy ze středomořských přístavů, z romantických pláží a malých rybářských osad, nebo krajinné motivy z vnitrozemí Evropy.

Své náměty čerpá také z Brna, kde žije. S jeho obrazy se můžeme setkat v řadě výstavních galerií v Brně, na Vysočině a v jiných místech republiky.

Úvodním slovem vernisáže přivítal přítomné ředitel Klubu kultury Tomáš Jelínek. Poté pár slov promluvil o svých obrazech i Ing. Ivan Kulheim. Vystavujícím hostem výstavy je i kamarád, přítel Ivana Kulheima pan Aleš Venhoda z Třebíče. Celou vernisáž příjemně obohatily hudebním vystoupením sestry Macholánovy, které zahrály skladby na akordeon, klavír, kytaru i housle. Své vystoupení ukončily oscarovým hitem Falling Slowly irsko-české dvojice Glena Hansarda a Markéty Irglové.

Výstava potrvá do 24. května 2013 a bude otevřena po - pá 8:00 – 11:30, 12:00 – 15:30 hodin ve výstavní síni Klubu kultury, Masarykovo náměstí 5.

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury