31.5.2012 Velkou Bíteš navštívil poslanec a kandidát na hejtmana Ladislav Jirků

Ve čtvrtek 31.5.2012 navštívil Velkou Bíteš poslanec PaedDr. Ladislav Jirků (TOP 09). První setkání bylo se zástupci města, starostou Ing. Milanem Vlčkem, místostarostou Ing. Tomášem Kučerou, zastupitelem za TOP 09 Ing. Milošem Zdubou, ředitelem Informačního centra a Klubu kultury Města Velké Bíteše Tomášem Jelínkem a místopředsedou MO TOP 09 Stanislavem Mihalem.

Diskuze se zástupci města se týkala zejména rozpočtu a pozitivního přínosu nového modelu RUD, který městu přinese významnou částku do městského rozpočtu. Velká Bíteš jako velmi okrajové město Kraje Vysočina má problém s dojezdovostí záchranné služby do nemocnic kraje a na toto téma zástupci města s panem poslancem hojně diskutovali.

Další kroky poslance Jirků vedly do Střední odborné školy Jana Tiraye, kterou spravuje město Velká Bíteš. S historií i současností úspěšné školy seznámila poslance ředitelka školy Ing. Marie Šabacká. Škola má ustálené čtyři úspěšné obory, obráběč kovů, kuchař-číšník, cukrář a kadeřnice. Pro všechny obory má škola skvěle vybavené učebny ve dvou budovách a praxi mají studenti zajištěnou s 26 firmami v Bíteši a okolí.

Poté Ladislav Jirků navštívil sídlo tradiční výroby masných a lahůdkářských výrobků společnost SLÁMA s.r.o.. Zde jej pokračovatel rodinné firmy Milan Sláma ml. seznámil s produkty a kapacitou společnosti. Zajímavá diskuze se týkala zejména legislativních problémů zaměstnavatelů a v první řadě problému složitého umístění tradičních českých potravinových produktů v obchodních řetězcích a kvality potravin.

Návštěva Velké Bíteše byla velice zajímavá a všechna diskutovaná témata přinesla poslanci Jirků další podněty pro práci v Poslanecké sněmovně.

Irini Martakidisová
asistentka poslance Ladislava Jirků