25.5.2012 Mistrovství České republiky historických velocipedů

V pátek 25. května 2012 proběhla v Brně na náměstí Svobody první část Mistrovství České republiky velocipedistů, 26. května pak v Brně Lužánkách.
Na náměstí Svobody v pátek 25. května bylo v 17.30 hodin slavnostní zahájení před pódiem, následovala Brněnská míle, časovka jednotlivců, kategorie vysoká kola muži a ženy, plášťová kola muži, ženy a drezíny. Součástí byla i jízda elegance v historických kostýmech před pódiem.

Ve 20.30 hodin byl pak společný přesun účastníků na Kraví horu, kde proběhl ohňostroj v rámci zahájení Ignis Brunensis.

V sobotu 26. května pak toto Mistrovství velocipedů probíhalo od 10 hodin v Brně – Lužánkách. Po oba dva dny v rámci festivalu prezentovali Velkou Bíteš se stánky Informační centrum a Klub kultury, Jeřábkova pekárna s.r.o., Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. a restaurace U Raušů. Po oba dva dny nám přálo počasí a přišlo se podívat velké množství diváků.

Záštitu převzali hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Michal Hašek, primátor statutárního města Brna Bc. Roman Onderka, MBA a starosta městské části Brno – střed Mgr. Libor Šťástka. Akce je v roce 2012 součástí festivalů Brno – město uprostřed Evropy - festival zábavy pod hrady Špilberk a Veveří a Starobrno – Ignis Brunensis – mezinárodní přehlídka ohňostrojů.

Silvie Kotačková
Informační centrum a Klub kultury