BĚH PRO HOSPIC VYNESL 175.000 KČ NA NOVÉ AUTO

20.9.2018

DSC 0172_2DSC 0199_2Třetího ročníku Běhu pro hospic se zúčastnilo téměř 300 běžců. Běh na podporu velkomeziříčského pracoviště Domácího hospice Vysočina vynesl částku 175.000 Kč, kterou hospic použije na nákup nového auta.

Třetí ročník Běhu pro hospic přišlo v nedělní odpoledne podpořit rekordních 289 běžců. Stalo se již tradicí, že je pro účastníky běhu zajištěn bohatý doprovodný program.Pro děti byly připraveny soutěže se sladkou odměnou a tvořivé dílničky.Dospělí mohli navštívit stánek s výživovým poradenstvím. Zdravé občerstvení a dobrou kávu zajistila Kavárna a bistro termoska.
Novinkou letošního běhu byla „Louka sedmikrásek" inspirovaná knížkou Broučci, v níž Jan Karafiát píše, že v místě, kde zemřel nějaký brouček, vyroste na jaře sedmikráska. Každý klient z domácí hospicové péče, kterého velkomeziříčské pracoviště doprovázelo na jeho poslední cestě, zde byl zastoupen jednou sedmikráskou – bílou v případě muže, s růžovými okraji v případě ženy – s iniciály a datem a místem úmrtí. Tato louka byla umístěna v ústraní týpí a lidé sem mohli přijít zavzpomínat a zapálit svíčku za svého blízkého.
DSC 0018_2Před třetí hodinou rozpohybovala všechny zúčastněné Veronika Čamková, patronka běhu a mistryně v alpském lyžování. Po rozcvičce proběhlo skupinové focení běžců a pak už hurá na start. Ve tři hodiny tak startovní branou proběhl početný dav – mladí, staří, rodiny s kočárky a dětmi, lidé s pejsky a v letošním roce poprvé příznivci nordic walkingu. Protože závod není časově měřitelný, nebylo kam pospíchat a v cíli byli všichni odměnění keramickou medailí.
Jako poděkování pro zúčastněné bylo připraveno představení komika a kouzelníka Richarda Nedvěda, který sklidil velký potlesk zejména od přítomných dětí. Na závěr akce byl do rukou zástupce hospice předán šek s celkovým výtěžkem 175.000 Kč.
Výtěžek letošního běhu byl použit na nákup nového auta, které si ředitel hospice Petr Hladík převzal koncem minulého týdne. Nový vůz je určen pro dopravu zdravotních sestřiček a sociálních pracovnic ke klientům domácí hospicové péče.
Děkujeme tímto všem dárcům, sponzorům, běžcům, dobrovolníkům a ostatním účastníkům za jejich podporu a příjemnou atmosféru!

V Novém Městě na Moravě, dne 18. září 2018