POZVÁNKA NA VÝSTAVU OBRAZŮ PETRY ŠÍNOVÉ S NÁZVEM „VOLÍM RADOST“

24.1.2018

P1480741Paní Petru Šínovou z Lesního Hlubokého mnozí z vás znají z výstav minerálů, které probíhají již několik let vždy na podzim ve výstavní síni muzea. Někteří nosí její originální autorské šperky z kamenů, nebo mají doma nějaký ten krystal či fosilii pro radost.
Nyní bychom vás rádi pozvali na výstavu obrazů této autorky. V letošním roce uplyne deset let od její první výstavy obrazů ve Velké Bíteši a v únoru budete mít možnost prohlédnout si obrazy, které od té doby přibyly.

Co o této výstavě říká autorka?
„Páteří výstavy je osm větších formátů, které jsem malovala v magickém čase kolem roku 2012. Byla to zvláštní doba naléhavých vizí a inspirací, které mě volaly k malířskému stojanu. Práce s energií barev, která předcházela ve volných motivech starších obrazů, byla přípravou pro tyto nové, kompozičně mnohem složitější, malované však s naprostou lehkostí, jako by olejové barvy měly vlastní vůli a štětce křídla. Byla to pro mne velká radost.
Maluji ve volném čase, kterého není nikdy dost. V posledních letech mi na malování nezbývá vůbec žádný, ale sama sobě slibuji, že to napravím – a tak Volím Radost."

Výstavu „Volím Radost" si můžete prohlédnout od pondělí 19. února do pátku 2. března v pracovní dny 8.00 – 11.30, 12.00 – 15.30 hodin.

Klub kultury Velké Bíteše

petra šínová copy