SVATOMARTINSKÝ PRŮVOD SVĚTÝLEK

20.11.2017

svatomartinský průvodTentokrát bychom chtěly hned na úvod poděkovat hlavně vám, kteří jste na už tradiční akci Mateřského centra Bítešáček a Kolpingovy rodiny přišli. Letos si s námi počasí opravdu pohrálo. Po slunném dopoledni následoval odpolední déšť, sníh (u toho jsme byly docela nadšené, že to vlastně bude krásná atmosféra), který nakonec vystřídal silný déšť. Ale i přesto se vás sešlo docela dost a přivítali jste Svatého Martina na jeho bílém koni.

Ještě než Svatý Martin (narozen v roce 316 či 317 – letos tedy zřejmě slavíme 1700 let od jeho narození) vyjel na svém koni, bylo k vidění u kostela vystoupení šermířské skupiny TAS. Po té se průvod vydal Hrnčířskou ulicí na náměstí, kde vystoupila skupina Sarcina s jejich ohňovou show. Průvod, jako vždy, uzavřel ohňostroj.
Poděkování patří všem, kteří se zapojili do organizace průvodu, zejména pak První brněnské strojírně, díky níž se nám podařilo letos pozvat šermíře a ohňovou show, Kolpingově rodině, Městu Velká Bíteš, Klubu kultury, Technickým službám, dobrovolným hasičům, Městské policii Velká Bíteš, státní policii, firmě Poex Velké Meziříčí, a.s., panu Řezaninovi a Janečkovi, Sedlákovým z Křoví a restauraci Naše bítešská. A samozřejmě TASu a Sarcině.
Těšíme se na vás příští rok.

Jana Střechová a Eva Rampulová za MC Bítešáček