NOMINACE NA ÚČINKOVÁNÍ V ANKETĚ ČESKÝ SLAVÍK

16.10.2017

plakatPodpořte mladou skupinu Poetika, která má možnost vystoupit v živém vysílání na Českém slavíkovi 2017 a pošlete jí svůj hlas prostřednictvím SMS.

Stačí odeslat SMS ve formátu : M 3 na telefonní číslo 900 06 03. Cena jedné smsky vychází na 3 Kč vč. DPH a z jednoho čísla můžete hlasovat až 3x. Samotné hlasování probíhá do 12. listopadu. Bližší info na www.ceskyslavik.cz

Poetika je hudební skupina z Vysočiny, tvoří novou vlnu čekého pop rapu. Skládá se ze tří hudebníků: Eduard Rovenský (Packet), Dan Hrdlička (Dan Aerah) a Ondřej Brejška.

EDUARD ROVENSKÝ

Eda se narodil 23. 7. 1988 a trvale žije ve Velké Bíteši. Hudebně se projevoval už od útlého dětství, a už při studiu místní ZUŠ začal psát svoje první texty. Zlomovým okamžikem bylo pro Edu výběrové CD Lyric Derby v roce 2001. Postupně se z posluchače různých hudebních žánrů stal čistý posluchač „black music" a následně svoje nadšení začal transformovat do vlastní hudební seberealizace. Od roku 2008 spolupracuje s Danem, ze kterého se postupně stal jeho dvorní hudební producent a DJ. V Poetice zastává roli rappera a textaře.

DANIEL HRDLIČKA

Dan se narodil 29. 7. 1988 a bydlí ve Žďáře nad Sázavou. Od 5 let se věnuje hudbě – nejdříve flétna, o rok později začal hrát na piano v ZUŠ, kterou poté úspěšně absolvoval. Má rád různé hudební žánry, což ovlivňuje i jeho autorskou tvorbu. S tou začal v roce 2006 prvními pokusy o čistě klavírní skladby, o 2 roky později se dostal k hip-hopu a r'n'b, což ho oslovilo nejvíce. Od té doby mimo produkci pro různé zpěváky a rappery složil například i hudbu pro divadelní představení „Hrátky s čertem". S Edou začal spolupracovat v roce 2008 a od té doby společně tvoří a vystupují. V Poetice funguje jako skladatel a producent.

ONDŘEJ BREJŠKA

Ondra se narodil první květnovou neděli v roce 1993. Od té doby žije ve Velkém Meziříčí, kde studoval několik let na ZUŠ a docházel do dramatického studia. Právě díky dramatickému studiu se rozhodl vybudovat vlastní divadlo. V roce 2010 toto muzikálové divadlo založil a zkusil si nejen práci na jevišti, ale především vedení divadla, režii a tvorbu choreografií. Divadlo se stalo soběstačné a funguje dodnes. Jelikož se chtěl Ondřej posunout dál, založil hudební skupinu se kterou v roce 2015 vyhrál regionální soutěž Vysočina hledá talent. V roce 2015 dal také vzniknout dalšímu divadlu – tentokrát dramatickému. Roku 2016 byl Ondřej osloven Eduardem a Danem ohledně spolupráce na novém projektu s názvem „Zkouším žít". Ondřej to „zkusil" a jelikož si s nimi dvěma rozuměl jak po stránce lidské, tak hudební, tak se rád stal součástí Poetiky, kde tvoří a zastupuje zpěv.

slavik-poetika2