KINEMATOGRAF BRATŘÍ ČADÍKŮ JIŽ TRADIČNĚ VE VELKÉ BÍTEŠI

31.7.2017

ČADÍCI 1ČADÍCI 2Opět po roce v červenci navštívil Velkou Bíteš Kinematograf bratří Čadíků, který je již čtvrtým rokem plně digitalizovaný. Na Masarykově náměstí se promítaly skvělé české filmy: v sobotu 22. 7. se jako první promítala pohádka „Řachanda" od režisérky Marty Ferencové, v neděli 23. 7. dokumentární film „Trabantem do posledního dechu" režiséra Dana Přibáně, v pondělí 24. 7. i přes nepřízeň počasí, a s asi 20 návštěvníky, komedie „Teorie tygra" od režiséra Radka Bajgara. Jako poslední den, a to v úterý 25. 7. se promítala romantická komedie s názvem „Všechno nebo nic" od režisérky Marty Ferencové. Pokud byla návštěva v pondělním přeháňkovém večeru slabá, tak poslední den vše vynahradil – asi v duchu názvu filmu – Všechno nebo nic. Kdo přišel krátce po začátku, stěží našel volné místo.

Celková návštěvnost byla však nižší než v minulých letech, ale přesto se na dobrovolném vstupném vybralo 11.528,- Kč. Tento finanční obnos bude věnován ve prospěch „Konta Bariéry", jež je projektem „Nadace Charta 77".
Občerstvení zajišťovala restaurace „Naše bítešská", která nabízela návštěvníkům kuřecí a vepřové steaky, hamburgery a samozřejmě točené pivo a limonádu.
Určitě se budeme snažit, aby do našeho města i v příští sezóně tento letní kinematograf opět zavítal a budeme se těšit, jaké filmy nám Dr. Čadík opět přiveze.

Informační centrum a Klub kultury