ŽÁCI ZŠ OSOVÁ BÍTÝŠKA NEJLEPŠÍ V KRAJI V DOPRAVNÍ SOUTĚŽI

26.6.2017

Zleva: starší žáci; Zdeněk Řezníček, Vojtěch Stránský, Denisa Holemá, Andrea Musilová, paní Anna Klimentová, Mgr. Milan Malý, ředitel ZŠ Osová Bítýška, Josef Mach, starosta obce Osová Bítýška, Mgr. Jiří Ceral, učitel ZŠ, Ing. Miloslav Kliment, ředitel BDS, mladší žáci; Matěj Řezníček, Libor Batelka, Lucie Šimková, Alžběta StránskáŽáci základní školy letos navázali na úspěšnou účast v předchozích ročnících Dopravní soutěže mladých cyklistů (dále DSMC). Vítězstvím v oblastním i okresním kole v obou kategoriích (mladší 10- 12 let a starší 13-16let) DSMC si vybojovali postup do krajského kola konaného 8. 6. 2017 v Humpolci. Zde obsadili v obou kategoriích opět první místa. Vítězství určilo, že družstvo mladších žáků ve složení Alžběta Stránská, Lucie Šimková, Matěj Řezníček a Libor Batelka a družstvo starších žáků ve složení Andrea Musilová, Denisa Holemá, Vojtěch Stránský a Zdeněk Řezníček bude reprezentovat ZŠ Osová Bítýška, okres Žďár nad Sázavou a kraj Vysočinu v celostátním kole DSMC, které se konalo ve dnech 13. – 15. 6. 2017 v jihočeském historickém městě Tábor. Úspěch našich žáků ještě umocňuje fakt, že v kategorii mladších žáků byli nejlepšími Lucie Šimková a M. Řezníček. Pro ně připravil Kraj Vysočina individuální ocenění v podobě krásných kol. Další odměnou bylo obdržení finanční částky 50 000 tisíc pro potřeby školy.

V celostátním finále DSMC, které bylo velmi náročné a velmi vyrovnané, obsadili naši reprezentanti v mladší kategorii krásné 5. místo a jejich starší spolužáci 8. místo. Zdeněk Řezníček se stal druhým nejlepším cyklistou republiky ve své kategorii, Lucie Šimková pak čtvrtým místem v mladší kategorii potvrdila vysokou úroveň znalostí a dovedností získaných v přípravě na tuto velice prestižní soutěž.
Úspěch žáků, který zviditelňuje školu, obec i region, odměnil nejen ředitel školy Mgr. Milan Malý ředitelskou pochvalou, poukazy na nákup sportovních potřeb, ale ocenil jej také starosta obce Josef Mach, od něhož žáci obdrželi jak gratulace a poděkování za reprezentaci obce, tak také upomínkový věcný dar. K ocenění se také přidal Ing. Miloslav Kliment, ředitel BDS, který každému žákovi osobně předal hodnotné dary.
Veškeré odměny převzali žáci 21. 6. 2017 při přátelském setkání ve škole. Poděkování za přípravu žáků na dopravní soutěž a za celoroční vedení dopravního kroužku i pro ostatní žáky patří Mgr. Jiřímu Ceralovi, učiteli ZŠ Osová Bítýška.