CYKLISTICKÝ ZÁVOD - doprovodný program

13.4.2017

n.veseláP1200355Základní škola se postarala o doprovodný program cyklistického závodu pořádaného 1. dubna. V programu byl závod s cyklisty, soutěž družstev na rotopedu a výtvarná soutěž.
S cyklisty jsme začali závodit úderem poledne.

Naši jezdci statečně šlapali na rotopedu od samého počátku, naháněli kilometry a soupeřily se závodníky. Střídali se především žáci školy, pomohli i kolemjdoucí dospělí. Přesto, že ztráta postupně narůstala, nebyli jsme ze závodu z důvodu nedodržení časového limitu odvoláni. Je pravda, že s příjezdem vítěze do cíle jsme byli asi někde za Jihlavou, nicméně dosaženou vzdálenost 103 kilometrů oproti 163 závodnickým považujeme za velmi slušný výsledek.

V soutěži družstev na rotopedu zvítězil tým ve složení Ema Lavická, Tadeáš Bárta, Tomáš Barák, Matěj Górda a Ondra Malý. Jejich výkon činí za 20 minut neuvěřitelných 17,4 kilometru, protože měřič se ukázal být nekvalitním.
Výtvarné soutěže „Také budu šampionem" aneb „Kolo a já" se zúčastnili převážně žáci prvního stupně.
V kategorii 1. - 3. tříd se na 1. místě umístila Nikola Veselá, na místě 2. Tereza Dočkalová, 3. Matyáš Doubek, 4. Matyáš Řezanina a na 5. Antonín Sochor. Čestné uznání získali Ondřej Káňa a Marek Plíhal.
V kategorii 4. - 6. tříd se na 1. místě umístila Andělka Lhotáková, na 2. Elen Brůžičková. Čestné uznání získala Iveta Vondrušková.
V kategorii 7. - 9. tříd se pak na 1. místě umístila Dominika Svobodová na 2. Kristýna Beranová. Čestné uznání získala Sabina Křížová.
V kategorii ZŠ speciální se jako 1. umístila Klára Holá, 2. Petr Kašpar, 3. Tamara Kryštofová, 4. Tereza Orságová a 5. Eliška Jahnová.
Absolutním vítězem se stala Andělka Lhotáková.
Tito umělci obdrželi ceny od pana starosty - výtvarné potřeby, absolutní vítěz pak tablet.

Zdeněk Strašák, ředitel ZŠ Sadová

P1200350

P1200346

P1200343