CYKLISTICKÝ ZÁVOD VYHRÁL ALOIS KAŇKOVSKÝ

4.4.2017

BrychtaJan VelkaBites_Brno_VelkaBites_20170401_163542_D72_5516Zahajovací závod Českého poháru v silniční cyklistice Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš na 163 km dlouhé trati vyhrál Alois Kaňkovský z týmu Elkov Author. Ve spurtu třiatřicetiletý Kaňkovský předstihl své týmové kolegy, druhý skončil Jiří Polnický a třetí Josef Černý.
Se ztrátou čtyř sekund obsadil čtvrtou příčku Martin Bláha z Dukly Praha, který se připravuje na dráhové mistrovství světa.
Ve větrném počasí rozhodl o výsledku dvacet kilometrů před cílem únik sedmičlenné skupiny, v níž bylo pět jezdců stáje Elkov Author. Kromě trojice nejlepších v ní jel ještě loňský vítěz Tomáš Bucháček a Michael Kukrle, dále Bláha a Dominik Neuman z celku Topforex Lapierre.


„Spurt jsem si pohlídal. Jsem rád, že se mi po třetích a čtvrtých místech konečně povedlo v Bíteši vyhrát. Je to dobrý vstup do sezony," řekl Kaňkovský.

Hlavní peloton přivedl do cíle se ztrátou sedmi minut Martin Boubal z CK Příbram, který skončil devátý.
Zdroj: http://sport.idnes.cz/velka-bites-brno-velka-bites-d14-/cyklistika.aspx?c=A170401_174422_cyklistika_ten                                                                          Autor: Idnes.cz, ČTK

 

Velké poděkování patří městu Velká Bíteš v čele se starostou Ing. Milanem Vlčkem za vytvoření skvělého zázemí pro uspořádání této významné sportovní akce, kterou letos TJ Favorit Brno slavící 60 let od založení pořádala již po čtyřicáté. Poděkování si rovněž zaslouží ředitel Informačního centra a Klubu kultury Města Velké Bíteše pan Tomáš Jelínek a produkční, kulturní a programová pracovnice paní Silvie Kotačková, kteří stáli za příkladnou regionální propagací akce, která zahrnovala výlep plakátů a rozvěšení bannerů, pozvánku v místním Zpravodaji, webovou pozvánku i hlášení místního rozhlasu a díky kterému se do prostoru startu a cíle i na trať přišla podívat celá řada diváků. Dále bychom chtěli poděkovat i dobrovolníkům z řad bítešských sportovců z TJ Spartak pod vedením paní Holíkové, sboru dobrovolných hasičů Velká Bíteš a také místním podnikatelům, kteří věnovali věcné a květinové dary pro nejlepší - Restaurace "U Raušů", Jeřábkova pekárna, Uzenářství a lahůdky Sláma, Květinářství Bohumila Drlíčková a Mgr. David Prešer, poradce ve výživě a nezávislý člen Herbalife ČR.
Akce podobného rozsahu a významu se neobejde bez podpory policejních složek. Policejní doprovod i zajištění frekventovaných křižovatek velkou měrou přispělo ke zdárnému a bezproblémovému průběhu celého závodu.
Z pohledu organizátora považujeme akci za zdařilou a věříme, že se ve Velké Bíteši potkáme i příští rok.
Za organizátora TJ Favorit Brno
Josef Vaishar